Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Hellas som reisemål

Hellas er storslått! Her finner du talløse arkeologiske severdigheter; Parthenon i Athen, Mykene, Olympia og Delphi, amfiteatret i Epidaurus, det fascinerende, minoiske palasset Knossos på Kreta (med bl.a. verdens eldste badekar!). Hellas byr på spektakulære vulkanøyer som Santorini, og dessuten tre tusen andre øyer hvorav over 160 bebodd – og hver med sitt lokale særpreg. Men fremdeles er øyer som Rhodos, Kreta, Naxos og Paros noen av de mest populære reisemål blant oss nordmenn. Sjekk AltOmReiser.no sin oversikt på Hellas, og kanskje du finner din egen strand i øyparadiset.

Del Hellas som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 4.juli 2005. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Bilder fra Hellas

Bilder fra Hellas. Nettstedet Hellenism.net presenterer bilder fra hele landet.

Bilder fra Hellas

Bilder fra Hellas. Nettstedet GreekFriends.com har flere bilder.

JaJas Korfu-bilder

JaJas Korfu-bilder. Tsjekkiske Jarmila Pánková bilde fra Korfu.

Johns greske fotoalbum (usa)

Johns greske fotoalbum (usa). John har reist på Peloponnes og øyene omkring og presenterer her ett av sine fotografiske inntrykk.

Parthenon

Parthenon.

Santorini

Santorini.

Webshots: Bilder fra Hellas

Webshots: Bilder fra Hellas. Et søk i bildebasen Webshots etter bilder fra Alonissos.

Hellas har så mye å by på at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne og hva man skal velge. På disse Hellas-sidene presenterer vi det beste fra regioner, øyer og reisemål. Dykk ned og oppdag mulighetene!

Hvordan er grekerne?

Det greske folket – som for en stor del består av bønder, fiskere og gjetere (hvis de da ikke jobber innen turistnæringen) har skapt en kultur som foreløpig makter å motstå presset fra det moderne vesten. Grekerne er hardtarbeidende, men samtidig avslappede og filosofiske. De kan være intense, men humoristiske, stolte men også beskjedne, ærlige men åpne og pågående. Og først og fremst er de lojale, generøse og lette å bli venner med. Det som betyr mest i en grekers liv er patriotismen, religionen (gresk ortodoks) og familien. Dessuten er de stolte og opptatt av sin kultur og nedarvede kunnskap, sin tradisjonelle mat, musikk og dans. og grekerne er flinke til å hegne om sin karakteristiske byggeskikk med nydelige hvite og blåmalte hus og tusenvis av små kirker.

Hellas er opphavet til så forskjellige ting som kaos, drama, tragedie og demokrati. Det hele er skapt gjennom mer enn fire tusen år med påvirkning fra romere, arabere, frankere, venetianere, slavere, albanere, tyrkere og italienere. Overalt finner du synlige spor etter dem alle; i bygninger, borger, utsmykning og arkeologiske funn.

For den solhungrige nordmann er Hellas fine, hvite badestrender, turistgater med talløse tavernaer som tilbyr souvlaki, tatziki, retsina og ouzo til lave priser – og greie, ofte enkle leiligheter og hoteller. Grekerne vet å behandle sine gjester godt. De er alltid nysgjerrige og hjelpsomme uten å bli pågående. Gutter og menn gjør som regel et nummer av å være galante, noen ganger med ganske tydelige hensikter (Hellas er kjent for sine "kamakier", gutter som er eksperter i å nedlegge blonde, skandinaviske jenter, hvilket jo kan være smigrende nok).

Det er ikke mange årene siden de greske øyene var tilbakeliggende områder, glemt av utviklingen. I dag er alt forandret. Turismen har spred seg bredt omkring og sysselsetter i dag folk som tidligere bare drev jordbruk. Sjarmen ligger i at du alltid føler nærheten til den gamle levemåten. Noen steder har utbyggingen av hotellanlegg og turistfasiliteter vært rask og omfattende. Andre steder går den i takt med årets overskudd; et godt år betyr kanskje en ny fløy eller etasje på utleieblokken eller et titalls nye bord på tavernaen.Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK