Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Anaxos

Anaxos er en liten landsby på den greske øyen Lesbos, som er den tredje største øyen i Hellas. Velger du å reise til denne lille landsbyen, er det en ferie i ro og mak som venter deg og strendene her er de som er best egnet for barn.

Anaxos. Det greske liv: Her utarter dagene seg akkurat som i katalogen. Nyt det visuelle, og nyt deg selv. Foto: istockphoto.com
Del Anaxos på facebook Skriv ut

Publisert 14.august 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Anaxos

Anaxos. Foto: Armonia-kipos.com

Anaxos

Anaxos. Flott utsikte fra Saga Solreiser sitt hotell i landsbyen. Foto: Saga Solreiser

Stranden

Stranden. Rolig og pen strand som er meget barnevennlig. Foto: Armonia-kipos.com

På Lesbos bor nesten 90 000 mennesker på. Men turismen her utgjør kun 7-9 prosent av inntektene, så her er det duket for bading, god mat og et rolig tempo. Foruten kyst og hav, byr naturen her på fjell, skoger og bekker. Anaxos er en en resort som ligger langs kysten ved byen Petra.

Strendene, spesielt de ved Skala Eressou og Vatera, byr på egeisk blått hav og myke dager. Lenger opp støter du på klostre, daler og timianduftende høyder. Men er du på reise med barn, er det definitivt Anaxos det riktige alternativet. I tillegg kommer det typiske greske: olivenlunder og landsbytorg med kafeer, hvite kirker og kapeller. Øyen tiltrekker seg hvert år mange ornitologer, fugletittere, spesielt i mai.

Reisen dit

Charterfly fra Skandinavia. Rutefly til Aten, deretter innenriksfly. Fra Pireus utenfor Aten går det ferger til Lesbos. Det går også båter til Samos, Rhodos og Ayvalik i Tyrkia. Men Saga Solreiser er blant dem som har pakketurer hit, noe som er praktisk hvis man reiser med barn.

Reise rundt

Akseptabelt busstilbud. Mange muligheter for å leie bil eller motorsykkel. Husk å avtale prisen på forhånd med taxisjåføren.

Severdigheter

Velger du å ”farte litt” på ferien hit, så er det veldig mange spennende severdigheter. Her har du en oversikt:
Molivos (Mithymna), postkortvakker sjørøverby i nord. Dramatisk festningsklippe, labyrint av smale smågater og gamle rikmannshus forvandlet til trendy kafeer med svimlende utsikt over havet. Havn med tavernaer. Mange turister, men likevel verd et besøk.

Citrusklostret, Limonos. Bysantinsk klosterkompleks fra 1500-tallet. Svartkledde munker, ikoner og kirkeskatter. Liten dyrehage. Nydelige omgivelser.

Salinerne, øst for Kalloni. Saltvannsdammer med rosa skyer av flamingoer og enorme mengder trekkfugler.

Ipsilou, karrig beliggende 1100-tallskloster som leder tankene til I Rosens navn. Mange sjeldne fugler i disse omgivelsene.

Plomari, ouzo-hovedstaden for hele Hellas. Slå deg ned på torget og nyt. Yamas! Eller gjør et studiebesøk hos ouzoprodusenten Barbayannis. Fabrikk og utsalg i utkanten av byen.

Mytilini, pastellfarget hovedstad. Pen havn kantet med nyklassisistiske hus fra forrige århundreskifte. Bysantinsk festning, imponerende katedral og interessant arkeologisk

Shopping

Ouzo. Hellas beste lages på denne øyen, så hvis du liker den kjølige anisdrikken, vil du få den beste smaksopplevelse her.

Olivenolje. Også denne har rykte på seg for å være Hellas beste. Selges i alle mulige forskjellige kar og flasker. Kjekt å ta med seg hjem også, men kjøp på boks, så blir det lettere å frakte og faren for at den knuser i kofferten er minimal.

Sardiner, nymalt kaffe eller en elektrisk frapévisp. Du finner alt du trenger i markedsgaten Ermou i Mytilini by.

Mat

Lesbos og på resorten Anaxos. Får du servert den klassiske greske maten:
Souvláki, biter av svin-kylling eller oksekjøtt grilles på spidd og serveres med tzatziki, en blanding av yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitzánes imám baildí, auberginer fylt med løk, tomater og urter.
Scháras, grillet sverdfisk, servert med salat.
Psária plaki, hel ovnsbakt fisk med gulrøtter, purreløk og poteter i en saus av tomater, fennikel og olivenolje.
Keftédes, kjøttboller, smaksatt med koriander og karve. Serveres med safranris.
Bestiller du Meze, får du et utvalg av flere forskjellig småretter, litt lignede spansk tapas.
Men skulle du ønske annen mat enn den greske, kan du også få kjøpt annen internasjonal mat, type italiensk, og amerikansk mat.

Strender

Skala Kallonis. Britiske charterturister og fugletittere. Mest for familier. Ligger lengst inne i en u-formet bukt. Stille og langgrunn sandstrand med egen pelikan. Litt trist, men barnevennlig.

Petra. Tradisjonell by mellom klipper og fjell. Dramatisk beliggenhet. Mye charter. Sandstrand med utsikt mot Tyrkia. Barnevennlig.

Skala Eressou. Liten by, neddempet charter. Klart vann. Lang og langgrunn strand. Barnevennlig.

Kilde: Vagabond , LonelyPlanet, Saga Solreiser, Lesvosisland.com


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører