Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Gambia

Banjul

Banjul er hovedstaden i Gambia og ligger på øya St. Mary's Island ved Atlanterhavskysten. Til tross for at Gambia er et av Afrikas tettest befolkede land er byen en av de minste hovedstedene, og har kun rundt 50 000 innbyggere.

Banjul. Triumfbuen i Banjul, hovedstaden i Gambia.
Del Banjul på facebook Skriv ut

Publisert 30.august 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Gambia Fakta om Gambia

Offisielt navn: Republikken Gambia

Hovedstad: Banjul

Folketall: 1 517 000

Areal: 10 380 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (GMD)

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +220

Annonse:

Ferge som ligger til kai i Banjul

Ferge som ligger til kai i Banjul. Foto: wikipedia.org

Utsikt over Banjul

Utsikt over Banjul. Foto: wikipedia.org

Byen ble grunnlagt av britene i 1816 og var en av basene for å få slutt på slaveriet. Banjul er knyttet til fastlandet i Gambia med en rekke passasjer- og bilferger, og landets eneste internasjonale flyplass ligger i Banjul.

Gambia har et perfekt klima i vintermånedene, med akkurat passe varme dager og litt svalere kvelder. Ving arrangerer høsten og vinteren 2007 charterturer til Banjul. Hos Ving kan du nyte feriedagene i tropiske hager blant turkisblå svømmebasseng, vaiende palmer, forfriskende drinker og smilende kelnere. Men de færreste reiser til Afrika bare for å ligge på en solseng. Eventyrlystne kan for eksempel kombinere en ukes hotellferie med en ukes rundreise i Gambia og Senegal.

Selv om Gambia er et fattig land finnes det ikke det ingen akutt fattigdom i form av sult eller slumområder. Det kan likevel føles litt paradoksalt å være på ferie i et u-land, noe som også bør gir rom for ettertanke. Dersom man ønske det kan man rett utenfor hotellportene stå ansikt til ansikt med et usminket og ekte Afrika, og på den måten komme tett innpå det gambiske hverdagslivet.

I Gambia kan du spise deg gjennom menyer fra mange verdenshjørner. Det er et stort utvalget av restauranter hvor du kan nyte både delikat thaimat, ekte italiensk pizza, kinesisk chop suey, libanesisk meze, utsøkte mongolske wokretter og danske delikatesser.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører