Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Vietnam

Danang

Usjarmerende og bråkete, er ord som ofte karakteriserer Danang provinsen i midt Vietnam, og mange velger å reise rett forbi denne historiske havnebyen. De gjør en feil, ikke gjør den!

Danang. Oppdagelse: Mange velger å reise forbi Danang, men ikke gjør det. Havnebyen har mye å tilby. Foto: istockphoto.com
Del Danang på facebook Skriv ut

Publisert 24.september 2007. Sist endret 7.mars 2010.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Annonse:

Danang vokser

Danang vokser. Byen utvider seg stadig, og byggeprosjekter er et vanlig syn. Foto: Espen Mork Dahl

Trafikkulykker i Danang

Trafikkulykker i Danang. Hver eneste dag skjer det ulykker på veiene. Denne kvinnen var heldig som bare fikk ødelagt matvarer. Foto: Espen Mork Dahl

Travelt i Dannag

Travelt i Dannag. Danang er en travel by, fylt av travle mennesker. Biltaxi er en bra måte å komme seg rundt på. Foto: Espen Mork Dahl

Danang er hovedstaden i Duyen Hai Mien Trung, som denne administrative regionen heter, og ligger i mellom den tidligere hovedstaden Hue, skredder byen Hoi An og det hellige stedet My Son. Byen har en historie som inneholder både Napoleon III, som gav ordre om å innvadere området i 1858, og handelsutvikling. På 1500 tallet begynte nemlig havneeventyret, men det var først i 1800 årene, da keiser Minh Mang bestemte at alle Europeiske skip skulle drive handel gjennom byen, at veksten tok seg opp, og som gjorde at Danang i dag er et viktig senter for Vietnams midtre region. Byen er betegnet som Vietnams 4. største.

I nåtid er havna også en spennende opplevelse, med mange utekafeer og møteplasser. Blant Danangs største severdigheter finner vi Cham-museet som innehar verdens beste samling av skulpturer fra Cham-dynastiet og Marmorfjellene, som sies å representere de fem elementer innenfor Yin Yang-traditionen; vann, ild, jord, tre, og metall/gull. Et kvarters kjøretur unna bykjernen finner man China Beach, som ble brukt som rekreasjonssenter for amerikanske soldater under Vietnamkrigen, og gjort verdenskjent gjennom det legendariske krigseposet, Apocalypse now. Også i dag er det et sted for surfere, med bølger som gir herlige brekk, der den ligger ved Sør- Kina havet. Andre steder i nærheten som absolutt er verdt et besøk, er HaiVan pass og Marble mountains.

Uteliv

Som en storby har den også et utvalg av diskoteker som de mindre byene i nærheten ikke kan tilby, og et besøk på diskotek her, er en opplevelse man bør få med seg. Det er veldig annerledes enn hva man er vant til hjemme, både i oppførsel og musikk.

Man blir med en gang geleidet til et bord, og serveringen begynner, utvalget er stort, og man får en flokk med verter rundt seg, som skal varte deg opp ved den minste ting. Putter du en sigarett mot munnen, tar det et brøkdels sekund før en eller flere av de mange vertene som svirrer rundt deg har klar en lighter, og drikker du to slurker av glasset ditt, nærmest krangler de om å fylle det opp igjen.

Dessverre ligger de litt etter på kjønnslikhets fronten, og man blir også servert muligheten til å leie en av de vietnamesiske jentene til å være en spesiell vert gjennom kvelden, en såkalt bord dame.

Vietnamesere elsker techno, og dansegulvet blir raskt fylt opp når musikken treffer øregangene, og synet kan bare beskrives med, herlig!

Kjøpesentere

Det finnes flere store kjøpesenter i Danang, og Metro, er et av dem. Her finner man et stort sortiment av billige varer, og skal man være lenge i Vietnam, er det verdt å fylle opp posene her.

Overnatting

Som i de fleste byene i Vietnam, er det enkelt å finne rimelige hoteller i alle stjerneklasser. Furama resort, Saigon Tourane Hotel og Orient Hotell er noen av dem.

Transport

Tilgjengeligheten til Danang er stor. Her er det mulig å komme med tog, eller benytte den internasjonale flyplassen, som tilbyr både innenlands og utenlands fly. Det er også bil taxier her, og de frakter deg rundt for en billig penge.


domming