Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Serbia

Beograd

Hovedstaden i Balkanlandet Serbia, har utviklet seg til å bli et av de mest trendy stedene i området. I tillegg er det en av Europas eldste byer, med spesielle særegenheter og historisk sjarm.

Beograd. Livlig: En yrende by, kun noen steinkast unna. Det er på tide å besøke Beograd. Foto: istockphoto.com
Del Beograd på facebook Skriv ut

Publisert 3.oktober 2007. Sist endret 7.mars 2010.

Serbia Fakta om Serbia

Offisielt navn: Republikken Serbia

Hovedstad: Beograd

Folketall: 10 147 398

Areal: 88 361 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (RSD)

Språk: Serbisk

Retningsnummer: +381

Annonse:

Kalmedan

Kalmedan. Byens stolte fort bør absolutt besøkes når man er her. Utsikten er upåklagelig både på vei opp og ned.

Prins Michael gate

Prins Michael gate. Gågate hvor det er herlig å suge inn atmosfæren, og selfølgelig shoppe.

Saint sava

Saint sava. Den største ortodokse kirken i verden ligger i Beograd, og er en studie i arkitekturisk utførelse. Foto: Michael Angelkovich

Beograd ligger der elven Sava møter Donau, og har et innbyggertall på rundt 1,5 millioner. Deres fortid har vært turbulent, med mye krig, frigjøring og ofring - byen har blitt rasert og bygget opp flere ganger gjennom årene, og stedet var lenge et sted turister ble advart fra å reiste til, nettopp på grunn av denne konfliktherjede fortiden. For mange henger disse advarslene fremdeles igjen, men heldigvis begynner fortiden å gå inn i historien, og man merker at den vennlige og åpne befolkningen nå feirer sin fremtid. ”Balkans Party bad boy”, har landet, og byen, blitt kalt og de gjør ikke skam på det skamfulle navnet. Det kryr av utesteder, undergrunnsklubber, fancy barer og restauranter. Spesielt i Skadarska området, som blir omtalt som Beograds Montmartre er det et yrende uteliv og levende gateliv til langt ut på morgenkvisten.

Den største turistattraksjonen i byen er Kalemegdan, en stor festning i et parkområde hvor elvene krysses. Den er et fantastisk syn, med en fantastisk utsikt, og festningen har også vært med på å gi byen et av sine andre kallenavn, Den hvite borg. Her finner man også en kafé hvor man kan samle krefter for å oppleve resten av byen.

Men det finnes flere severdigheter her, og når man først er i byen bør man få med seg Hotell Moskva - et av byens best kjente bygg, Postkontoret – en monumental bygning med arkitekturisk fengslende detaljer, zoologisk hage med sine mange eksotiske dyrearter og ikke minst militærmuseet, som dessverre har så mye å by på. Med sine eldgamle røtter, en av Europas eldste byer, har også de andre museene i Beograd en unik bredde i sitt innhold.

Hovedstaden har også blitt et viktig kulturelt sted og det finnes en mengde teatre og konserthus å velge mellom.For de som liker å bruke penger er det en glede å vite at Serbia har legalisert gambling, og at kasinoer har poppet opp rundt om i byen, men om man heller vil på shopping er Knez Mihajla gaten stedet å oppholde seg. Her er det mange sjanser til å få stilnet kjøpehungeren.

Det er kort reisetid til andre deler av denne østliggende regionen, og Beograd sies å være et flott utgangspunkt, eller et sted å ha base, når man opplever Balkan.

Transport

Mange flyselskaper har fått øynene opp for Balkan som reisemål, og flyplassen Nikola Tesla ligger omtrent 2 mil vest for byen, og flybuss eller taxi bringer deg enkelt videre. Turen fra flyplassen tar rundt 30 – 40 minutter.

Overnatting

Byen innehar flere hoteller – noen familievennlige, andre for backpackere.Hotel Aleksandar Palas er et femstjernes familievennlig, Srbija Hotel trestjerners og Union Ad Hotell et tostjerners, og prisene varierer deretter. Man bør, som alle andre steder, sjekke litt på forhånd, for å finne rimelige og gode hoteller. Man har også Hostel muligheter, mange av dem er små og intime.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører