Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Litauen

Klaipeda

Med Nemunaelvens munning ligger denne vakre Litauiske perlen og frister med sine gamle byggverk, museer og hyggelige kafeer. Et strålende sted for å leve.

Klaipeda. Fint: En perle i Litauen, og et sted for oppdagelser av mange slag. Klaipeda ønsker deg velkommen. Foto: istockphoto.com
Del Klaipeda på facebook Skriv ut

Publisert 2.november 2007. Sist endret 6.mars 2010.

Litauen Fakta om Litauen

Offisielt navn: Republikken Litauen

Hovedstad: Vilnius

Folketall: 3 575 439

Areal: 65 200 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Litauiske litas (LTL)

Valutakurs: 1 LTL = 2.16 NOK

Språk: Litauisk

Retningsnummer: +370

Annonse:

Havneby

Havneby. Klaipeda er en havneby, og det anbefales sterkt å ta del i den tradisjonsrike måten å oppleve byen på. Foto: wikipedia.org

Hygge

Hygge. Klaipeda er et sted for kos, hygge og andre gledelige opplevelser. Foto: wikipedia.org

Kart over Litauen

Kart over Litauen.

De balkanske land stiger til værs i turismehimmelen med sine mange spennende opplevelser, severdigheter og billige priser. Etter å ha vært lukket så lenge er de nå så inderlig åpne, og ønsker deg velkommen i all sin prakt og med alt de har å by på. Det er ikke alltid så mye, men da gleder man seg ekstra over det som er.

Klaipeda har derimot en hel del av interessante goder og denne viktige havnebyen åpner godteposen vidåpen for at du skal finne den tingen som er din favoritt.

Med spennende museer som "Klaipeda Clocks and watches museum", som av naturlige årsaker ikke ville blitt like fengende på norsk, "Litauens historiske minoritets museum" og "Klaipeda Slotts museum" får du ta del i historiske begivenheter og stilnet en del av higet etter kulturelle opplevelser, og med Parko Galerija, et galleri med hovedvekt på tradisjonell kunst som malekunst og tegnekunst, men som også har vakre glass og keramikk utsmykninger i moderne og tradisjonell stil, å by på, stilner man enda mer.

Legger man så turen til Memelis restaurant som er det eneste stedet i verden å nyte Memel øl, og hvor man også får muligheten til å se bryggeriprosessen på nært hold, får man stilnet enda mer enn bare opplevelsessuget.

Det er også mange vakre steder å besøke i området rundt Klaipeda, som halvøya Neringa med sine enestående sanddyner og bare en fem minutters fergetur unna, eller den sjarmerende og tradisjonsrike fiskerlandsbyen, Juodkrante.

Litauen har også åpnet gambling dørene etter Sovjetunionens kollaps, og mulighetene for å spe på, eller ”spe av” feriebudsjettet er tilstede. Byen har også et eget shoppingdistrikt, og hyggelig og gode kafeer og restauranter, når man trenger å oppleve denne delen av det å reise på ferie.

Og når en av de mest berømte restaurantene heter Boogie Voogie, vet man at man får en opplevelse, Litauen style. Det samme gjør man i restauranten Kurpiai gjennom levende musikk hver eneste dag.

I byen er det også nattklubber hvor man kan få danset av seg lange dager med gode drinker og glade mennesker. For menneskene i Litauen er hyggelige og lar deg ta del i sin måte å leve på.

Transport

Flere flyselskaper har fått øynene opp for baltiske ferieperler, og det går fly fra blant annet Oslo og Rygge. Norwegian starter 16.februar 2007 rute fra Rygge til Palanga ikke langt unna Klaipeda.

Overnatting

Det er mange hoteller å velge i, og mange stjerner. Noen utvalgte er Navalis Hotel og Europa Royale Klaipeda Hotel.


domming