Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Azay-le-Rideau

Franske Azay-le-Rideau er som en pittoresk drøm som innbyr til sene kvelder, nytelse og historiske herligheter. Den slepne diamant ved Indre – er byens kallenavn, og det er virkelig en vakker by som tar deg imot med åpne armer og, gladelig viser deg sine fabelaktige, i ordets rette forstand, fasiliteter.

Azay-le-Rideu. Eventyr: Et område for prinser og prinsesser - som et ekte eventyr! Foto: istockphoto.com
Del Azay-le-Rideau på facebook Skriv ut

Publisert 21.april 2008. Sist endret 7.mars 2010.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Azay-Le-Rideau

Azay-Le-Rideau. Azay le Rideau ligger ved elven Indre, en av bielvene til den velkjente Loire elven, og er et knutepunkt i Loire regionen.

Drømmer

Drømmer. Azay-Le-Rideau er det perfekte sted for å oppfylle prinser og prinsessedrømmer. Her kan du bo i slott, eller bare besøke dem.

Eventyrlig

Eventyrlig. Azay-le-Rideau byr på uforglemmelige slott, franske fristelser og en bedagelig ferie. Foto: wikipedia.org

Fransk

Fransk. En herlig arkitektur og fantastisk fransk atmosfære i Azay-le-Rideau.

Azay-le-Rideau ligger ved elven Indre, en av bielvene til den velkjente Loire elven, og er et knutepunkt i Loire regionen. Her er de vant til turisme, men har likevel klart å beholde det erkefranske og intime. Byen er krydret med små bakerier, kafeer, vin -selgere og vin-nytere i salig blanding, og det er bare å la seg rive med av det bedagelige livet, og gjøre franskmann av seg for oppholdet.

Akkurat det er ikke særlig vanskelig, for å vandre rundt her er som å gå rett inn i en fransk klisje sketsj, eller nærmere bestemt den tidligere så svært populære tv- serien Alló, Alló. Her vandrer nemlig folk gatelangs med sine lange baguetter, små alpeluer og rødhvite stripegensere. Ikke daglig, men innimellom.

På puben på torget, som for øvrig er det eneste stedet å skaffe seg sigaretter for den som ønsker det, er litt sånn som taxiene i Oslo – det er her politiske beslutninger tas fra grasrota av eldre menn med røde neser og tomme rødvinsglass, en herlig opplevelse.

På torget bugner det også av koselige kafeer og spisesteder. Verdt å nevne her er at restaurantene vanligvis ikke serverer middag før klokken 20.00, mens pubene og kafeene er åpne hele dagen, og serverer lett mat og lunsj. Det er også herfra bussen kan ta deg med til Tour, om oppholdet skulle bli for behagelig, og du kjenner kroppen skrike etter storbylivet.

Det kan anbefales å sette av en formiddag til en ordentlig piknik, og da selvfølgelig etter å ha gått berserk i det lokale bakeriets store utvalg av ferske baguetter og andre fristelser - den lokale kolonialforretningens vin og frukt utvalg og hos osteforretningen, før du danderer alt ned i en flott kurv, ervervet hos den lokale kurvhandleren. For området er svært stolt av sine håndarbeidskunster, og kjører du et stykke ut av byen til Villaines-les-Rochers finner du en hel landsby med omtrent bare kurvflettede varer. De er ikke spesielt billige, vær obs på det, men av god kvalitet, og en viktig næring i området.

Hvis du så slenger deg av gårde mot Villandry området, har du en strålende dag foran deg, og får et storstilt innsyn i Rennesansens storslåtte arkitektur og hagedesign – med et landskap så vakkert at du nesten garantert får hyperventileringsproblemer.

Drømmer

Azay le Rideau er det perfekte sted for å endelig få oppleve prinse – eller prinsessedrømmer, uansett alder. Du kan, om pengene strekker til, leie deg ditt eget slott i ekte middelalder stil.

Om lommeboken begrenser deg, kan du i stedet- eller i tillegg oppleve slottet Azay – som ble bygget i årene 1518 - 1529 av den rike franske finansministeren Gilles Berthelot. Resultatet ble et fortryllende eventyrslott inspirert av italiensk renessanse. Men før Gilles rakk å bygge ferdig slottet, ble han anklaget for korrupsjon og flyktet. Kong Frans 1. konfiskerte prakteiendommen, og de neste århundrene skiftet slottet eiere mange ganger, og ble stadig bygget på og bygget om. I 1787 ble det kjøpt av familien Biencourt ,og det var i deres eie frem til 1899. De fikk anlagt den fantastiske parken som omgir slottet, og om sommeren er et nattelig besøk i denne parken et must, det er både romantisk og uforglemmelig. I 1905 overtok staten slottet, og det ble til manges glede åpnet for publikum.

Av andre severdigheter bør du oppleve - leketøysmuseet - The Musée du Jouet, eller den lokale dyrehagen - The Zoo de Doué la Fontaine.

Transport

Nærmeste flyplass er Tours Val de Loire. Som nevnt er det et knutepunkt i Loure området, og man kan transporteres til mange av de nærliggende områdende med offentlig kommunikasjon, men bussen kommer antakelig for sent, men her er det ikke så farlig. Toget er som regel i rute, men egen bil eller sykkel er nok sikrere om du ikke orker å vente, eller vil bevege deg friere.

Overnatting

Det er mange valgmuligheter. Alt fra Slott, bondegårder, hoteller i alle prisklasser er noen av dem. Det går jo an å ta en natt her og en natt der, men det beste er å sjekke litt på forhånd, og finne ut hva man ønsker.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører