Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Marokko

Rabat

Hovedstaden i Marokko ligger idyllisk til ved Atlanterhavet, og er sterkt preget av fransk kultur, flotte, store hager og byggverk fra forskjellige tidsepoker. Byen går også under navnet ”Det nordafrikanske Washington”. Det skjønner du når du er her.

Barat. Hassan Tower
Del Rabat på facebook Skriv ut

Publisert 12.mai 2008. Sist endret 4.april 2009.

Marokko Fakta om Marokko

Offisielt navn: Kongeriket Marokko

Hovedstad: Rabat

Folketall: 33 757 175

Areal: 446 550 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: (MAD)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +212

Annonse:

Atlanteren

Atlanteren. Rabat ligger ved Atlanterhavet, og en nydelig havneby som innbyr til både båt og badeliv.

Gatelangs

Gatelangs. Det er ikke vondt å vandre gatelangs i Rabat. Boulevardene er vakre og grønne.

Mohammed V

Mohammed V. Mausoleet til Mohammed V er svært vakkert og historisk, og bør oppleves.

Omkring 1,2 millioner mennesker lever i denne byen, og det dagligdagse livet trekker deg direkte inn i deres verden. Den marokkanske maten gir deg eksotiske smaker, basarene gir deg mulighet til å shoppe kofferten full og de mange kafeene som er spredt rundt i området, gir deg muligheten til å slappe av, nyte og observere livet i en helt annen by enn hva vi er vant til i et miljø som garantert gir minner og smil.

Rabat er vakker, men også politisk og viktig. Det er her utenlandske ambassader ligger klyngevis og her kongefamilien har tilholdssted.Bykjernen er vakkert dandert med boulevarder og monumenter, som gjør det hele til en estetisk vakker opplevelse og en minnerik ferie hvor man ikke trenger å gå på museer for å få med seg de kulturhistoriske minnene denne byen byr på.

Ønsker man å få med seg det tradisjonelle Marokko, er Souika Street et glimrende utgangspunkt. Her har man mulighet til å fylle opp væsketanken på en av de mange kafeene, eller shoppe seg nye lærvarer til spesielle anledninger.

Severdigheter

Det kryr av historiske og ikke historiske severdigheter i byen som har vært Marokkos hovedstad siden 1912. Kong Muhammed V av Marokkos mausoleum, Hassan tårnet – minareten til en uferdig Moske påbegynt av Sultan Yacoub Al- Mansour i 1195, og Kasbah des Oudaias – et tidligere palass som i dag er museum for tradisjonell marokkansk kunst, er noen av dem.

Byen har også sin egen gamleby, og bak bymurene som omkranser denne finner man restene av det gamle romerske fortet Sala og gamlebyen Chella. Her ligger Marokkos største arkeologiske museum, hvor man får en innføring i byens interessante og mangfoldige historie.

Rabat kan bli meget varm på sommeren, og egner seg best på vår og høst, men behagelig klima på rundt 20-25 grader. Mellom Rabat og den bedre kjente byen Casablanca, strekker det seg en flott hvit sandstrand som innbyr til deilig badeglede. Det er også muligheter for slaraffenliv på stranden i selve byen.

Transport

Marokko har blitt et populært feriested de senere årene, og det er nå mange flyoperatører som tilbyr reiser til Rabat. Flyplassen Rabat Sale Airport ligger omkring en halvtimes biltur fra sentrum. Billetter og tilgjengelighet bør sjekkes en stund før ønsket avreise.

Overnatting

Muligheter for hotell og feriehus/leiligheter er nokså god, og sjekker man i god tid bør man finne det man er ute etter.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører