Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

Cardiff

Hovedstaden i Wales, Cardiff, er ung, utadvendt, leken og forførende med en historie som går langt tilbake, en fremtid som vil gi mye glede og et lokalt språk det er umulig å forstå. Det er en studentby; ung, hip og trendy, men allikevel for hele familien.

Cardiff. Utsøkt: Her kan du oppleve mye forskjellig, enten du reiser alene, eller med noen. Foto: istockphoto.com
Del Cardiff på facebook Skriv ut

Publisert 19.mai 2008. Sist endret 7.mars 2010.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Annonse:

Cardiff Bay

Cardiff Bay. Moderne og vakkert. Cardiff bay er et fint sted å tilbringe feriedager på.

Shopping

Shopping. Cardiff er et drømmested for shopping, og innendørsmarkedet er et av stedene som bør besøkes.

Slott

Slott. I hjertet av byen ligger fantastiske Cardiff Castle. Det vakre middelalderslottet bør besøkes og nytes. Foto: wikipedia.org

Cardiff har gjennomgått en omfattende oppussnings og restaureringsprosess de senere årene – en nødvendig ansiktsløftning som har betalt seg tilbake gjennom å føre byen opp på turistlistene som hipt og trendy.

Men byen har også beholdt det gamle og unike, og man raser frem og tilbake gjennom historiske tidsepoker, faktisk helt tilbake til middelalderen med det eksklusive Cardiff Castle midt i byen. Men det unike, og der Cardiff virkelig har klart å gjøre en god jobb, er å forene de forskjellige stilartene og fortsatt skape en vakker og innbydende by på tross av bygninger, tidsepoker og trendy stilarter.

De har også satset stort på arenaer som Cardiff International Arena og Millennium Stadion. Førstnevnte har huset storheter som Snoop Dog, mens sistnevnte er hjemmebanen til walisisk fotball og rugby.

Det skal nevnes at Cardiff er det eneste ikke engelske laget som har vunnet FA-cupfinalen. En dåd som må ses opp til, og en vilje og en lyst som forteller mye om det walisiske folk, og Cardiff spesielt. Språket er noe annet. Her snakker de nemlig sitt eget språk, et slags tullespråk for utenforstående, og er du ikke lokal kommer du til å skjønne lite. Men heldigvis snakkes det engelsk også.

Men det er flere kulturbegivenheter enn fotball, ”fotball” og musikk. The National Museum and Gallery ligger også i byen og inviterer deg inn til sine unike utstillinger av kunst og vitenskap, gratis.

Er man her, er også Techniquest – Storbritannias fremste museum for vitenskap og teknikk, med sine forbløffende tekniske installasjoner, et sted man bør besøke.

Shopping

Også i Cardiff har du muligheten til å blafre med sedlene og svi av myntene, og det finnes alt fra kjente butikkkjeder, særegne småbutikker og spesialiserte butikker. Det er to hovedshopping gater; Queen Street og St. Marys street og begge bør oppleves. Det er også i Cardiff man finner verdens eldste musikksjappe, Spillers Records, og en LP derfra er nesten et must. I tillegg finnes det flere markeder og kjøpesentre.

For de som best liker å svi av kronasjene på flytende varer og god mat når en er på ferie, er det en trøst å vite at Cardiff har flere barer, nattklubber, klubber og restauranter. Mange av dem ligger i shoppinggaten St. Marys, mens mange ligger i byens svar på Aker brygge, Cardiff Bay.

Transport

Cardiff Internasjonale flyplass ligger relativt sentrumsnært, og derfra fraktes man enkelt med tog, buss eller taxi til sentrum. Innad i byen er buss et godt alternativ.

Overnatting

Cardiff har et stort utvalg av overnattingssteder, og man kan velge i alt fra dyre hoteller til billige Bed & Breakfast steder.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører