Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Dakar

Det er ikke synd på den Senegalesiske hovedstaden, selv om navnet kan høres litt stakkarslig ut. Det er en av Afrikas tryggeste byer, en virkelig storby med over en million mennesker boende i bykjernen, og et innblikk i det ekte Afrika med et behagelig klima året rundt.

Dakar. Hovedstaden i Senegal er kjent for å være endestasjon for Rally Dakar som har klasser for bil, motorsykkel og lastebil.
Del Dakar på facebook Skriv ut

Publisert 10.juni 2008. Sist endret 3.april 2009.

Annonse:

Havn

Havn. Dakars havn har betydd mye for byens utvikling, og er et bindeledd til Europa. Foto: Author Mostroneddo

Kultur

Kultur. Det finnes mange kulturtilbud, som kino (bildet), men de beste kulturopplevelsene får du på gata.

Markeder

Markeder. Det finnes mange markeder i Dakar, hvor man kan gjøre gode innkjøp. Husk å prute.

De fleste nordmenn har hørt om byen, og da spesielt gjennom vår kjære landsmann Pål Anders Ullevålseter, og hans motoriserte hest. Men Capp Verdes halvøyens samlingspunkt, ved Atlanterhavskysten, har så uendelig mye mer å invitere deg inn til, og det blir litt rart å minnes en kritthvit nordmann mot byen som har fått tilnavnet ”Porten til det svarte Afrika”, for sin vakre mørkhudede befolkning, fargerike klesdrakter og unike kultur.

Her lever kristne og muslimer side om side i et kulturelt mangfold, og livet går sin vante gang med markeder, boder, mat og musikk.En henrivende eksotisk stemning preger byen, og gir deg innblikk i en helt annen verden enn vår.

Det er den vestligste byen på det Afrikanske fastlandet, noe som har gjort den til et unikt sted for handel med Europa, og dens historiske viktighet kan spores langt tilbake i tid. Noe som gir turistene mye å se på.

Blant de mest populære severdighetene er øya Goreè som ligger et par nautiske mil på utsiden av selve byen. Det var Portugiserne som i første omgang befolket og brukte øya, men gjennom årenes løp har også Nederland, England og Frankrike satt sine mursteinsspor på øya. I dag ligger det to historiske festninger der, som bør oppleves, og øya er på UNESCOS Verdensarvliste.

Innad i byen er andre severdigheter: Le grand Mosqué – en av Senegals viktigste muslimske helligdommer, hvor man som ikke muslimsk mann kan avlegge besøk, men dessverre gjelder ikke det samme for kvinner, og Museet Institut Fondamental d´Afrique Noir , som er krydret med en stor samling av vestafrikanske og Senegalesiske masker, musikkinstrumenter og statuer.

Som dere sikkert har skjønt av navnene på severdighetene, så er den franske kulturen stor her, og de er et fransktalende folk.

De har også beholdt elegansen med brede boulevarder og kolonihus.Senegal er et relativt rikt og utviklet land i Afrikansk sammenheng, og man finner både designklær butikker og supermarkeder, men ikke spesielt lave priser.

Da er det lettere å gjøre gode kjøp på gaten, og det forventes pruting.

Transport

Flere flyselskaper tilbyr turer til Dakar fra europeiske byer, også Oslo, og flyturen tar rundt seks til åtte timer. Flyplassen, Yoff-Léopold Sédar Senghor, ligger litt på utsiden av byen. Man kan transporteres rundt i buss, men det er ikke alltid like lett å vite når bussen går. Da kan det være bedre å enten benytte biltaxi eller hestetaxi, såkalte celéches.

Overnatting

Det finnes flere hoteller i forskjellige prisklasser og med varierte stjerner, å velge i, og man bør sjekke godt på forhånd. Prisene er ofte også litt dyrere enn hva man hadde trodd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører