Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Sperlonga

I en bratt klippe ved enden av Via Pontina på Italias sørkyst, ligger Sperlonga med sine hvitmalte murhus, trange smug og kreative trapper. Det er en romantisk by, med god mat og strandliv i fokus.

Sperlonga. Fristende: Sperlonga har mange fristelser å tilby sine besøkende. La deg forføre. Foto: istockphoto.com
Del Sperlonga på facebook Skriv ut

Publisert 14.august 2008. Sist endret 7.mars 2010.

Trapper

Trapper. Sperlonga er kjent for sine mange trapper, smale smug, hvite murbygg og sjarmerende stemning.

Utsøkt

Utsøkt. Sperlonga er utsøkt på mange måter. Truglia festningen er et av byggverkene som fenger. Foto: Aldo Ardetti

Med utsikt over Middelhavet og gamle bygninger i utsøkt og eksotisk design er Sperlonga som et lite eventyr. Gatene er så bratte og smugene så trange at man ikke engang kan kjøre bil her. Heldigvis finnes det et parkeringshus på utsiden av sentrum, for de som har lagt turen innom med fire hjul.

Livet er bedagelig i denne italienske landsbyen som ligger rundt to timers kjøretur fra Roma. Gamlebyen, Sperlonga Alta, som ligger på en klippe over de nye bygningene som har utviklet byen nedover ved stranden, er over tusen år gammel, og gir en flott ramme for byvandring.

Det er ikke en storby, men et sted for å smale krefter og nyte. Det finnes flere restauranter med god mat for en rimelig penge, og som seg hør og bør i Italia, er det mange velfylte vin kjellere tilknyttet spisestedene. Men det er også utsøkte delikatessebutikker og flotte kafeer som man kan ta del i her.

Bykjernen består for det meste av hvite murhus, dandert med smale trapper med flotte bueganger. Det er et sted man feirer det visuelle, et sted man bør ha øynene åpne og la øyeblikk synke inn.

Menneskene er kjent for sin vennlighet og åpenhet, og tar vel imot deg hvis man oppfører seg innenfor rimelighetens grenser. Legger derfor igjen de skandinaviske vin vanene hjemme, og nyt vin slik som den egentlig skal nytes.

Områdene rundt Sperlonga har mange historiske minner, og man kan blant annet besøke romerske ruiner ikke langt fra sentrum. Strendene her er også skapt for nytelse, og er særdeles innbydende med sine brede, lyse og langstrakte former.

Transport

Reiseoperatører har fått øynene opp for Sperlonga, og det tilbys pakketurer til den sjarmerende landsbyen. Man kan også ankomme med bil fra andre steder i Italia. Innad i byen er det ikke mulig å kjøre bil, og bena er det eneste alternativet.

Overnatting

Benytt pakketur, eller bruk tid på å finne et bra hotell selv. Virgilio Grand Hotell Sperlonga og Hotell Aurora er to alternativer.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører