Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sverige

Gotland

Sveriges største øy er som en idyllisk landsby. Alene, men ikke forlatt ligger den langt ute i sjøen som et eget land i både atmosfære og natur. Som et sted fra fordums tid, men allikevel moderne og nært.

Gotland. Heldig: Gotland er vakker og fantastisk. Man er heldig som får oppleve denne flotte øya. Foto: istockphoto.com
Del Gotland på facebook Skriv ut

Publisert 2.desember 2008. Sist endret 7.mars 2010.

Sverige Fakta om Sverige

Offisielt navn: Kongeriket Sverige

Hovedstad: Stockholm

Folketall: 9 060 430

Areal: 449 964 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Valutakurs: 100 SEK = 92.43 NOK

Språk: Svensk

Retningsnummer: +46

Annonse:

Almedalen

Almedalen. Almedalen Park er et herlig sted å ta en piknik eller bare slappe av. Foto: Jürgen Howaldt (wikipedia.org)

Bymur

Bymur. Visby er omkranset av en middelaldersk bymur. Et herlig skue som gir en atmosfærisk ramme på oppholdet.

Midt i det Baltiske hav ligger denne øy perlen som i mangfoldige år har vært et populært sted for Svenske turister. Også de senere år har turister annenstedfra fått opp øynene for dette spesielle stedet, og det er absolutt verdt det! Her ligger noen av Sveriges eldste bosetninger, og det er et middelalderpreg som bærer frem byen.

Visby er den største og mest kjente landsbyen på øyen, og et eventyrliknende sted i seg selv. Omkranset av bymur av den middelalderiske sorten, og dandert med ruiner fra samme tid, gir den en helt egen atmosfære. Visby er også listet på UNESCOS Verdensarv Liste. Sommerstid sprudler byen av fest og ungdommelig gladhet, mens den resten av året har en poetisk stillhet over seg. Den er uansett vel verdt et besøk, og er du her bør du oppleve en av teateroppsetningene som ofte utspiller seg i ruinene.

Naturopplevelsene på øyen er også et must, det varierer fra karrige steiner til og en fantastisk kyst til landemerket Hoburgen, som er en høyde kjent for sitt fugle liv.

Lyset er også spesielt vakkert her, noe den kjente filmregissøren Ingmar Bergman blant annet la merke til. Han hadde lenge sitt hjem her, og mange av hans filmer er skutt nettopp i dette området. Et annet must av den naturlige sorten, er raukene som har fått vokse seg store. Det er kalksteinformasjoner formet av havet, gjennom årtier. Et naturlig kunstverk, som vekker tanker om vår forunderlige verden.

I tillegg er det gode golf og fiskemuligheter her, samtidig som øyen også kan friste med severdigheter som Visby domkirke, Vikingbyen og Pippis Villa Villekulla.

En herlig finurlighet er også at et av Nord- Europas eksklusive designhoteller holder til her.

Transport

Ferge eller fly. Utenfor Visby ligger Visby flyplass, og man kan fly fra Oslo. Raskeste ferge tar nesten tre timer, men er ikke et dårlig alternativ.Innad er sykling et bra alternativ.

Overnatting

Hoteller og vandrehjem er noen av alternativene. Bruk tid på å finne ut hvordan og i hvilket område du ønsker å bo.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører