Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Portugal

Albufeira

Albufeira, med i underkant av 20 000 innbyggere, er Portugals feriested nummer en og har deremed rikelig med tilbud av alle slag – og tilsvarende mange turister. Gamlebyen er pittoresk (men fullstappet), de fargerike fiskebåtene på stranden gjør seg godt på bilder, den uendelig lange stranden er en opplevelse og nattelivet på "The Strip" bør tilfredsstille selv den villeste.

Albufeira. Fiskernes strand på Albufeira, Portugal.
Del Albufeira på facebook Skriv ut

Publisert 17.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Portugal Fakta om Portugal

Offisielt navn: Republikken Portugal

Hovedstad: Lisboa

Folketall: 10 566 212

Areal: 92 391 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +351

Annonse:

Albufeira

Albufeira. Albufeira.

Albufeira

Albufeira. Albufeira på Algarvekysten.

Albufeira

Albufeira. Albufeira i Portugal.

Albufeira by night

Albufeira by night. Det er et yrende folkeliv i de trange gatene i sentrum av Albufeira om kvelden.

Bølger langs stranden

Bølger langs stranden. Hvis du bor litt utenfor sentrum av Albufeira, er det en fin tur å følge stranden inn til gamlebyen i kveldssolen.

Hotellene og strendene

Albufeira kan by på finkornete sandstrender ut mot det åpne havet, avbrutt av fantastiske sandstensklipper. Noen steder er det store flater med solsenger, parasoller og kafeer, andre steder finner du trange viker mellom revne, rødbrune klippeformasjoner. Å gå langs stranden er en opplevelse i seg selv.

Albufeira ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er dermed betydelig lavere enn på reisemålene innenfor Gibraltar; i Middelhavet. Bølgene kan av og til bli høye og strømmene sterke, så man må passe litt på barna. Men det finnes varselflagg langs de mest besøkte strendene som forteller om forholdene er trygge. Selv midt på sommeren kan du også oppleve tåkebanker og litt småkjølige forhold i luften, men dette er unntaket, stort sett er det godt og varmt og trygt og greit fra april til oktober, med høysesong på midten.

I Albufeira finnes tilbud om vannski, vindsurfing, jetski, dyphavfiske, ridning m.m. Men først og fremst er Algarvekysten kjent for sitt golftilbud. Med leiebil kommer du lett frem til et titalls gode golfbaner. Mange av dem ligger ved nabobyen Vilamoura, som er et feriested bygd spesielt for formålet å betjene golf- og seilturister. Flere av charterselskapene tilbyr egne golfreiser.

Restauranter, uteliv og shopping

Albufeira har vært et godt besøkt feriested i flere tiår og er blitt en relativt stor by etterhvert, med haugevis av hotellanlegg i og rundtomkring. Men de gamle kjernen er relativt liten og uberørt. De fleste butikkene ligger i smågatene rundt det bilfrie torget i sentrum, og om kvelden kan det nærmest tette seg til av turister som sluntrer rundt og kikker på alt mulig av tekstiler, nips, keramikk og smykker.

Sentrum er også stedet for de utallige restaurantene, hvor en av spesialitetene er "Piri-piri-kylling"; kylling i ulike varianter med en sterk afrikansk peppersaus, med aner tilbake til kolonitiden. Andre spesialiteter er grillede sardiner, dagens fisk og mandelkake. Restauranter, barer og butikker med det aller nødvendigste finnes også i tilknytning til hotellanleggene rundt omkring. I utkanten av byen (et par minutter med bil) ligger store kjøpesentre som har absolutt alt.

De festglade skulle kunne finne noe for enhver smak blant Albufeiras barer og klubber. Noen få kilometer øst for Albufeira sentrum (en halvtime å gå, fem minutter i taxi) ligger dessuten det moderne feriestedet Oura med fornøyelsesgaten "The Strip". Langs den halvannen kilometer lange strekningen oppover fra sjøen ligger restaurantene, barene og klubbene tett i tett . Skulle du føle for det, finnes det kasinoer i Vilamoura og Praia da Rocha.

Severdigheter og utflukter

Med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

I området rundt Albufeira finner du for øvrig et par badeland og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; Zoomarine. De har alle egne bussruter som henter og bringer. Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa, og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder.

Om selve Albufeira by blir litt for masete, finnes det trivelige småsteder langs kysten i begge retninger (f.eks. Baleeira, Gale og Falésia) som har gode strender og restauranter. Og bor du litt i utkanten av sentrum, kan du like gjerne oppleve Albufeira som stille og rolig, til og med kjedelig.

Kort sagt - passer for hvem?

Albufeira må egentlig sies å passe for alle – forutsatt at du liker masseturisme, for den slipper du ikke unna på et sted som dette. Det kan dermed diskuteres om Albufeira egentlig har "sjarm", selv om brosjyrene hevder så. Det er likevel rikelig å ta seg til for både barn og voksne, men du bør enten leie bil eller vært glad i å kjøre buss for å få sett deg om. Klimaet i Portugal er kjøligere enn ved Middelhavet, her blir det ikke altfor stekende hett.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører