Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Oslo

Hovedstaden tiltrekker seg horver av turister hver eneste år, og det med god grunn. Oslo er byen man kan reise til året rundt. Med kontinuerlige oppsetninger, revyer og festivaler. Restauranter med mat fra alle verdenshjørner, og noen av Norges vakreste nasjonalskatter på plass, er alt duket for en morsom, spennende og interessant opphold i tigerstaden.

Oslo. Oslos nye opera laget i glass og marmor.
Del Oslo på facebook Skriv ut

Publisert 28.september 2005. Sist endret 23.mai 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Annonse:

Aker Brygge

Aker Brygge. Foto: Espen Bratlie/ Visit Oslo

Frognerbadet

Frognerbadet. Foto: Gunnar Strøm/BONO

Karl Johans gate

Karl Johans gate. Foto: Gunnar Strøm/ BONO

Slottet

Slottet. En av de mest populære attraksjonene i Oslo, spesielt på sommerstid da det er visninger inne på Slottet. Foto: Giulio Bolognesi

Stortinget

Stortinget. Her er det ikke bare demonstrasjoner..Foto: Gunnar Strøm/BONO

Uansett hva man har lyst å gjøre i Oslo, er alle muligheter åpne for en helg i Oslo, enten man reiser med vennegjengen, familien eller som par. Her har du en oversikt over attraksjoner som kan være vel verdt å besøke, gode steder shoppe, overnatting, spisesteder og praktisk informasjon.

Attraksjoner:

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design: Består av Kunstindustrimuseet, Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Arkitektmuseet.
I Nasjonalgalleriet. Her finner du Norges største offentlige samling av skulpturer, malerier og skulpturer.

Norsk Folkemusseum:
Folkemuséet er et av verdens eldste og største friluftsmuseer med 153 bygninger, egen gamleby, og stavkirke fra ca. år 1200. Ligger på Bygdøy. Om sommeren er det masse aktiviteter for store og små.

Akershus festing og Akershus Slott:
Middelalderborg fra 1299. Ombygd til renessanseslott og utvidet til kanonbevæpnet festningsanlegg fra 1592. Her er det guidede turer hele sommeren og ellers er det arrangementer hver onsdag kveld. Mer informasjon om dette finner man i dagspressen i Oslo.

Oslo Reptilpark:
Med over 100 dyr utstilt som blant annet kvelerslanger, snoker, dvergkrokodille, gekkoer, kameleoner, varaner, burde det gi skrekkblandet fryd til alle og enhver. Ligger sentralt i Storgata i Oslo sentrum.

Kon-Tiki museet: Kon-Tiki Museet inneholder originalfartøyer og gjenstander fra Thor Heyerdahls verdenskjente ekspedisjoner. Godt egnet for folk i alle aldere med både filmvisning og andre aktiviteter.

Vigelandsparken: Et must ved et opphold i byen. Her er de ca. 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland som også har tegnet parken. Frognerparken ligger like i nærheten.

Spisesteder:

Indisk, tyrisk, japansk, fransk, italiensk, somalisk, thailandsk, spansk og selvsagt norsk mat er det som står på menyen hos byens mange restauranter. Med andre ord er det mulighet for å spise mat fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser.

Ekebergrestauranten
Den nye Ekebergrestauranten omfatter flere restauranter, en bar/lounge, konferanse- og møteromsfasiliteter, selskaps- og bryllupslokaler og en praktfull veranda i andre etasje med uteservering og fantastisk utsikt over Oslo-fjorden, øyene og båtlivet.

Helt rått
Sushi restaurant på Grünerløkka. Rause og rimelig retter i et minimalistisk miljø. Her kan du også kjøpe andre asiatiske retter med spennende smakskombinasjoner.

Engebret Café
Tradisjonell og eksklusiv restaurant med sjel. Ligger i Oslo eldste restaurantkvarter, Kvadraturen i en gammel bindingsverksbygning fra 1700-tallet.

Dehli Tandoori Restaurant
Litt gatekjøkkenlignende restaurant, men likevel koselig indisk atmosfære i tillegg til at det er rent og pent. Det viktigste er uansett maten som er noen av det beste indiske maten du kan spise i Oslo, og det for en veldig billig penge. Ligger på Grünerløkka.

Dette var kun et lite forslag over restauranter som er hyggelige å besøke i Oslo. Sjekk linkene nede på siden for enda flere forslag.

Utesteder:

Sentrum/Aker Brygge
Macondo. 70-talls interiør, funky musikk og laaange køer.
Onkel Donald: Populært sted til alle døgnets tider.
Café Mono: Stedet for kvalitetsrock- og øl.
Bristol Lounge:
Stedet for de voksne som vil svinge seg til levende musikk.

Grünerløkka/ Grønland
Blå Jazzklubb: Moderne jazzscene og med uteservering ved Akerselva.

Majorstua/ Frogner
Lorry Restaurant: Populært sted hvor det ofte vanker kjente kulturpersonligheter. Her selges det 129 ulike øltyper og steder går helt til bake til 1887.

Overnatting:

I Oslo er det mange gode overnattingsmuligheter med mange B&B, gjestehus og hoteller. I helgene er det mange hotell som tilbyr rom til rabatterte priser, mens i ukedagene er det noe dyrere.

Gjestehuset Lovisenberg
Dette gjestehuset består av 32 nyoppussede rom, alle med mye sjarm og sitt eget særpreg.

Anker Hostel
Et sentralt og rimelig alternativ i begynnelsen av Grünerløkka, med kun 10 minutters til byens uteliv og fasiliteter. Her kan du leie sengetøy og håndklær, eller du kan ta med selv.

Rica Travel Hotell
Ligger i Arbeidergata, som er kun 50 meter fra Karl Johans gate og Stortinget. Rimelige priser, rent og pent, med en veldig god frokostbuffé.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører