Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Egypt

El Gouna

Tidligere var denne vakre egyptiske byen kjent som Kairo elitens lekeplass, men i disse dager er det turister fra hele verden som har tatt over lekeplassen ved Rødehavet. Er du en av de som liker vannsport, strender, rett og slett behagelig moro, eller en ny nese, er dette stedet.

El Gouna. Luksus: El Gouna er bygget for lek og luksus. Hit kommer man for å nyte sol, strand, mat og mer. Foto: istockphoto.com
Del El Gouna på facebook Skriv ut

Publisert 17.juli 2004. Sist endret 11.mai 2013.

Egypt Fakta om Egypt

Offisielt navn: Den arabiske republikken Egypt

Hovedstad: Kairo

Folketall: 77 505 756

Areal: 1 001 450 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (EGP)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +20

Annonse:

El Gouna

El Gouna. Aktiv: El Gouna har arkitekttegnede hus som gir den gode egyptiske atmosfæren. Foto: wikipedia

El Gouna

El Gouna. Hurghada: Flyplassen som du ankommer har gjennomgått oppgraderinger de siste årene, alikevel ryktes det om en del kø. Men flesteparten kommer likevel hjem med gode minner. Foto: wikipedia

I dag kalles El Gouna for Egypts Venezia, og det er ikke ulikt der kanalene kryper gjennom bysentrum, og er med på å skape den rolige og gode atmosfæren. Blå laguner og arkitekttegnede hus er også med på å skape inntrykkene herfra. Men byen er på ingen måte like historisk. El Gouna er nemlig født så sent som i 1990, og tilbyr luksuriøse opplevelser til en relativt rimelig penge, i stedet for historiske severdigheter og gleder.
Mange av hotellene har spa, restaurantene serverer hva du måtte ønske og sjøen er behagelig temperert. De hvite strendene omfavner deg mykt, og gir deg et perfekt utgangspunkt for lange dager i solen, som skinner de fleste av årets dager.
Det er relativt rolig og rent – og pent, på flere måter

Kosmetisk

El Gouna har nemlig også blitt kjent for sitt private sykehus, som tilbyr forskjellige kosmetiske operasjoner. Så ønsker du å kombinere ferien med nye bryster eller mindre mage, så har du absolutt kommet rett.
Men heldigvis har de også attraksjoner for de som ikke ønsker å forandre på sin visuelle profil, eller ikke finner det fristende å bandasjere seg inn, uansett hvor luksuriøs ventetiden kan fortone seg.
Er du en golfer kan du glede deg over en 18 – hull bane i flotte omgivelser, er du en gambler kan byens Casino være akkurat det du trenger. I tillegg finnes det barer, fortauskafeer, restauranter og butikker, hvor du kan shoppe minnerike varer som gull eller klær.

Utflukter

Dessuten er El Gouna også et flott sted for utflukter til andre deler av Egypt. Man kan oppleve pyramidene og andre severdigheter fra Egypts storhetstid ved Giza, Kairo eller Luxor, ørkensafari og Hurghada, og deretter trekke seg tilbake til de rolige omgivelsene igjen.

Transport

Mange operatører tilbyr turer hit, og flyturen fra Gardermoen er på rundt 5-6 timer. Man lander i nabobyen Hurgada, som ligger omtrent 25 km fra El Gouna, og blir fraktet videre derfra. Flyplassen er kjent for å være lite effektiv, og man kan risikere kø.

Overnatting

Mange hoteller har vokst til, noen av dem er Arena Inn, Ocean View Hotell og Steigenberger Golf Resort. Pakketurer kan være et smart tips.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører