Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

London

London er en meget gammel og ærverdig by med en fascinerende og dramatisk historie, noe du merker overalt hvor du går. London er også med sine ca. 7 millioner innbyggere "Europas hovedstad" og kontinentets største by. Du merker dessuten fort at London er tilbake på arenaen som en av de fremste trend- og motebyene i verden, med en kulturell og økonomisk nerve som du ellers bare finner i New York og Paris.

Big Ben. Like ved Themsen ligger Big Ben og Houses of Parliment
Del London på facebook Skriv ut

Publisert 2.juli 2021. Sist endret 2.juli 2021.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Annonse:

Buckingham Palace

Buckingham Palace. Garden marsjerer foran Buckingham Palace i London.

Double Decker

Double Decker. Få litt bedre utsikt fra toppen av bussen

London Eye

London Eye. På en klar dag kan du se 40 km fra toppen. Foto: Mario Gutierrez

London taxi

London taxi. Den tradisjonelle taxien som lyser når den er ledig

Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum. Naturhistorisk Museum i London. Foto: wikipedia.org

"Den som er trett av London, er trett av livet", sa 1700-tallsforfatteren Samuel Johnson, sant nok den dag i dag. London fascinerer alle og alltid. For oss nordmenn er London dessuten shoppingbyen, musicalbyen og fotballbyen. London er vårt sjette mest besøkte charterreisemål.

Severdigheter

I London finner du Tower of London, borgen som favner byens historie de siste tusen årene. Her ligger Big Ben og parlamentet i Westminster med røtter tilbake til 1250; alle parlamenters mor og verdens nest eldste nasjonalforsamling etter Alltinget på Island. På formiddagen kan du se vaktskiftet utenfor dronningens slott; Buckingham Palace eller mate duene på Trafalgar Square. Et godt tips: Kjøp en dagsbillett til sightseeingbussene (to-etasjers!) som hele dagen kjører faste ruter mellom severdighetene. Da får du raskt et bra overblikk og kan hoppe av og på hvor du vil!

Kunstskatter

Du bør også få med deg British Museum med en av verdens rikeste samlinger av kulturskatter, særlig den egyptiske samlingen er enestående i verden. I mai 2000 åpnet Tate Gallery en ny del med moderne kunst i en ombygd kraftstasjon på sørsiden av Themsen. Museet har allerede rukket å bli en av Londons store attraksjoner med sin omfattende samling. Eller du kan la deg underholde i Madam Tusseauds voksmuseum og f.eks. oppleve dystre scener fra middelalderens blodige henrettelser.

I London finner du alt fra et eget Sigmund Freud-museum til en sjarmerende zoologisk hage, hvor de har en uslåelig sommerfuglavdeling; en åpen plen uten noen som helst slags hindre, men med en lite skilt: "Sommerfugler"! Eller hva med å besøke Shakespear's rekonstruerte teater; The Globe – eller vitenskapsmuseet, planetariet eller transportmuseet?

Swinging London

Er du mer opptatt av nåtiden, kan du ta en tur opp i det 135 meter høye pariserhjulet ved Themsen som ble satt opp i forbindelse med millenniumsfeiringen. Du kan la deg inspirere til gode kjøp i motebutikene i King’s Road, det fasjonable magasinet Harrod's eller varehusene i Oxford Street, Europas kanskje fineste handlegate. Eller hva med en tur til nytrendy Notting Hill eller de etniske restaurantene i Soho? Kvelden kan tilbringes på en av de mange tusen små pub'ene i byen – mange er flere hundre år gamle. Eller du kan velge å se en musical; de er profesjonelt utført, alltid underholdende og med flott musikk. I London kan du fråtse i konserter, filmer, utstillinger og happenings av alle slag, sjekk utelivsguidene som du finner blant pekerne til høyre. London svinger.

Dyrt å bo, billig å reise

Man kommer ikke unna at det er svært dyrt å bo på hotell i London. Du kan også regne med at rommet du får er lite og trangt. Som regel lønner det seg å reise på chartertur med hotellrom inkludert i prisen, heller enn å prøve å finne et rom på egenhånd. Tilbudene om reiser til London fra Norge er mange og ofte rimelige og charterselskapene kan som regel ordne med billetter til musicaler og fotballkamper for deg. Du kommer enkelt rundt i byen med t-banen; The Tube, eller med de mange røde to-etasjers bussene og de klassiske London-drosjene som du ser overalt.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører