Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Hemsedal

Det er skisesong, og man trenger ikke reise langt i vårt fjelldekkede land for å oppnå pudderklimaks. Hemsedal er et av stedene som garantert gir deg opplevelser, med eller uten noe på bena.

Hemsedal. Hemsedal ski resort.
Del Hemsedal på facebook Skriv ut

Publisert 24.desember 2007. Sist endret 24.mai 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Annonse:

Alpene

Alpene. De skandinaviske alper er et navn som Hemsedal ofte blir omtalt som, og det ser jo unektelig vakkert ut. Foto: Skistar/Hemsedal

Kveldskjøring

Kveldskjøring. Bakkene er åpne fra tidlig på morgenen til sent på kvelden, og skikjøringsmulighetene er store. Foto: Hemsedal skisenter

Morro

Morro. Ski er morro, og man møter mange likesinnede i bakkene. Foto: Skistar/Hemsedal

Slide

Slide. Hemsedal har også mange muligheter for å utforske sine snowboard ferdigheter. Foto: Hemsedal skisenter

Vinteren nærmer seg med kalde stormskritt – kulden treffer deg i ansiktet på utsiden av døra og strømregningen setter stadig års beste. Men det er også denne tiden man har ventet på i mange måneder når man elsker å feste ting på bena og kaste seg utfor bratte bakker, og for akkurat det er Hemsedal et yndig sted å utfordre både seg selv, sine venner og tyngdekraften. Med et løypenett på omtrent 43 km, fordelt over flere bakker, og mulighet til også utforske pudderet på utsiden av de merkede løypene, er det fritt frem for å moro seg uansett om du liker å feste en eller to planker under bena.

Alpinanlegget er et av Skandinavias største og fremstår moderne og innbydende med flere titalls heiser, skiskoler, snowboardpark og en sesong som varer fra november til mai.

Her er det også langrennsmuligheter i fantastisk natur, og med omtrent 210 km løypenett, bør du klare å gå fra deg, selv om det er vanskelig å se fra seg. For Hemsedal er benådet med en magisk visuell tiltrekning, uansett årstid, og er et sted hvor vær og vind rensker opp i sjelesorger, og et sted man kjenner seg levende og glad.

Det lille stedet der turisme er hovedinntektskilde, er også kjent for sine after-ski muligheter, og det gir en herlig alpefølelse å kunne stikke rett på bar etter bakken, for å møte andre likesinnede og ski glade i lystig lag til langt ut i de sene nattetimer. Og det er nok av steder å velge mellom enten man bare ønsker å slappe av med et glass vin til middagen, eller vil ta den helt ut.

Men Hemsedal byr på mer enn det, og er også et familievennlig sted, og tilbyr mange ski aktiviteter til de minste. I vintersesongen skjer det stadig forskjellige happenings og show, og på alpinanleggets hjemmesider kan man enkelt oppdatere seg på fremtidige happenings.

Andre aktiviteter er isklatring, snøscooter kjøring, overnatting i Lavvu og paintball, for å nevne noen. Sommerstid egner de fantastiske fjellene seg godt for vandring, sykling og klatring. Det er med andre ord et herlig sted å besøke hele året.

Det skal sies at Hemsedal ikke står på kartet for å være et shopping mekka, men mulighetene til å få brukt opp litt av feriebudsjettet er allikevel tilstede i en av de to klesforretningene, fire gavebutikkene eller hos en av de lokale matleverandørene. Stedet egner seg altså godt til å nyte, og til å leve.

Transport

Hemsedal ligger omtrent midt mellom Oslo og Bergen, og det er mange muligheter for å komme seg hit. Det arrangeres bussturer og det er enkelt å finne vei med bil.

Overnatting

Det er mange hytter, leiligheter og hoteller til leie for overkommelige priser. Sjekk litt på forhånd og vær gjerne tidlig ute.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører