Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Nice

Nice er vakkert, yes, very nice! Som et arkitektonisk kunstverk på den franske rivieraen ligger byen der med sin berusende sjarme, trange smug, fontener, gallerier og turister. Det er en ekte sommerby, levende og minnerik.

Nice. Nice Promenade des Anglais. Sett fra toppen av "Le Meridien" hotellet.
Del Nice på facebook Skriv ut

Publisert 11.juni 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Boulevard

Boulevard. Nice er kjent for sin flotte boulevard, og steinstrendene. Et flott sted å tilbringe tid. Foto: Ioan Sameli

Gamlebyen

Gamlebyen. Hele Nice er vakker og innbydende, men det er alikevel noe spesielt med gamlebyen. Foto: Gilbert Bochenek

Hav

Hav. Havet er en naturlig del av Nice, og harmonien mellom sjøen og byen er spesiell. Foto: wikipedia.org

Kart

Kart. Oversikt over den franske riviera.

Strand

Strand. Villefranche-sur-Mer er et av stedene rundt Nice som er verdt et besøk. Foto: Ingvild Jamne

Det er Frankrikes femte største by, men allikevel den nest mest besøkte turistbyen i landet. Det sier litt for så mange mennesker kan ikke ta feil. Den mangfold i kultur drar deg inn, som maling på et lerret, hvor minnene blir sittende like lenge.

Her kan du velge mellom gallerier, museer, parker, rullsteinstrender og utallige andre godbiter.

Det er ikke sikkert du får tid til å oppleve alt, men: Matisse museet – et museum som gjør ære på den fantastisk maleren Henry Matisse som forelsket seg hodestups i det vakre lyset i området, Promenade des Anglais – en unik promenade dandert med fantastiske palmer, Castle Hill – en høyde med vakre ruiner og en fantastisk utsikt og Den Russiske katedralen – minnemonument for Tsarevich Nicholas.

Et annet must når man er her er å besøke gamlebyen, og vandre rundt i dens historiske minner, trange smug og besøke de hyggelige kafeene og butikkene, før du legger turen til torget Cours Saleya, hvor det på dagtid er mulig å besøke markeder og diverse boder med saftige frukter, blant annet. På kvelden er det også et yrende uteliv her, og en god sjanse for å utvikle sine franske følelser.

Kulinarisk

Som de fleste franske byer, er maten en opplevelse i seg selv. Franskmennene kjenner livets kulinariske gleder, og ikke vær redd for å ta del i dem. Det er flere restauranter hvor man kan både spise seg mett og glad, eller bare glad og mer sulten.

Man får alt fra lokale spesialiteter til mer kjente franske matretter, og det bør rett og slett bare nytes.

Shopping

Du kan enkelt shoppe vekk hele ferien og budsjettet for de ti neste feriene hvis du ønsker. Her finner du de fleste kjente kjedebutikker, franske shoppingsentre og kjente designere innenfor alle genre av klesplagg og acessories, til priser du kjenner.

Det er også store muligheter for å gå på jakt på de mange markedene, spesielt antikvitetsmarkedene kan gi deg gode gleder.

Transport

Nice Côte d'Azur flyplass ligger litt på utsiden av sentrum, men det går offentlig transport flere ganger i timen, og man kan også ta taxi, hvis man har budsjettert med noen hundrelapper til det. Selve flyturen tar rundt 3-5 timer, og det er flere selskaper som tilbyr turer fra Norge.

Overnatting

Som alle andre steder finnes det flere stjerneklasser og prisklasser å velge Hoteller i. Noen hoteller i Nice er; Florence Hotel, Grand Hotel Aston, hotel Sibills og Kyriad Hotel Centre Port.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører