Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Athen

Demokratiets vugge, europeisk historie og lange dager under solen. Athen er et historisk mekka, et ideologisk mekka og et feriemekka med Akropolis, Guder og avslappende kafè besøk på menyen.

Athen. Tempelet Parthenon designet av Phidias til den greske gudinnen Athena. Acropolis, Athen, Hellas.
Del Athen på facebook Skriv ut

Publisert 10.oktober 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Akropolis

Akropolis. På en høyde over byen ligger Akropolis og våker med sine historiske rikdommer. Foto: wikipedia.org

Athena

Athena. Statue av Gudinnen Athena som ble funnet i ruinene til en romersk villa på 1700 tallet. Foto: wikipedia.org

Bybilde i Athen

Bybilde i Athen. I Kolonaki-området ligger kafeene og restaurantene tett i tett og frister med greske godsaker. Foto: wikipedia.org

Himmelsk

Himmelsk. Fjellet Lycabettus står høyreist mot himmelen omringet av byens bebyggelse. Foto: wikipedia.org

Athen, Hellas hovedstad, ligger på halvøya Attika ved middelhavskysten og har litt over tre millioner innbyggere. Byen har fått mye kritikk for luftforurensning, og har ofte blitt omtalt som skitten og overbefolket. Men Athen er har mer å tilby, så mye, mye mer.

Nå mener jeg ikke at man skal slutte å kritisere byen for dens forurensning, for det er viktig at man stiller krav, og at byen blir bevart også for senere generasjoner av reisende, men når man er der er det også viktig å få med seg alle gledene.

Det er store kontraster mellom gammelt og nytt, det er rett og slett en vandring gjennom utviklingen, et sted hvor man går fra følelsen av å være arkeolog til gleden over å bare være til. Men Athen har sine problemer, og sliter med dårlig planlegging av de nye bydelene og bygningene som vokser frem.

Grekere er et vennlig folk, og deres skikker og væremåte er fascinerende.Det Greske kjøkken er et ypperlig besøk for smaksganene, og de Greske rettene Souvlàki – grillspyd med kjøtt og grønnsaker, Musakà – lammekjøtt, auberginer, bechamelsaus, olivenolje og "kebabretten" Gýros anbefales, selv om dette allerede er relativt kjente retter derfra. De er jo tross alt kjent for å smake godt.

Er man i Athen bør man bestige Philopapposhøyden, hvor man har en utrolig utsikt utover byen. Her er det mulig å danne seg et indre kart over severdigheter og opplevelser.

Markedsplassen Agora i det gamle Athen er et samlingssted for det sosiale liv og her finner du mange museer og andre severdigheter.På en høyde over byen ligger Akropolis, en historisk gullgruve av praktfulle bygninger og fremragende statuer fra fordums tider.

Bydelen Plaka er den eldste i Athen, og det mest populære området å innkvartere seg som turist.. Med sine småhus, sjarmerende trange gater, og restaurantene ved bunnen av Akropolis, får man et nært innblikk i Athens tidligere dager.

Shopping

Athen har mange tilbud innen klær og ulike tilbehør, men er også spesielt kjent for blant annet tepper, lærvarer, antikviteter og ”antikviteter”.

Transport

Athen flyplass ligger rundt 30 km fra sentrum, og det er både buss, metro og togforbindelse til byen.

Overnatting

Det er mange overnattingstilbud i Athen, så mulighetene er mange. Av hoteller kan Acropolis select hotel, Alexandros hotel og Zenith hotel være bra alternativer.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører