Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Kragerø

En herlig perle blant kystbyene som ligger og lokker helt syd i Telemark. Gjennom årene har denne byen tiltrukket seg mengder med kunstnere og turister, og er en nytelse fra start til stopp.

Del Kragerø på facebook Skriv ut

Publisert 11.oktober 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Annonse:

Husene i Kragerø

Husene i Kragerø. Trehustakene ligger skulder mot skulder bortover byen. Foto: Espen Mork Dahl

Kirken i Kragerø

Kirken i Kragerø. På toppen av byen ruver kirken stolt mot den blå himmelen. Foto: Espen Mork Dahl

Kragerø Torg

Kragerø Torg. Torget er et møtested for mennesker i alle aldre. Foto: Espen Mork Dahl

Lyset er spesielt i denne kystbyen, det virker så mye klarere og renere, og har antageligvis bidratt til den populariteten Kragerø har opparbeidet seg. Sommertid har byen fire ganger så mange innbyggere som resten av året, og det sier litt.

Gatene er trange, og kronglete, og bidrar til den spesielle sørlandsfølelsen man får her.

Havna er sentrumsnær, og butikker, puber og spisesteder ligger side om side, og ønsker deg velkommen. Byen er for øvrig også fødestedet til Theodor Kittelsen, og Kittelsenhuset er beholdt til denne trollglade kunstnerens ære.

Skjærgården er unik, og mer enn 490 små øyer er med på å utgjøre kyststripen. Her kan man lett finne seg et eget sted for slappe sommerdager.

Historieglade kan besøke den sentrumsnære Gunnarsholmen, et gammelt kystfort, med kanoner fra tidligere tider. Det tilbys båt turer i sørlandsskjærgården, og på solglade dager er det en herlig opplevelse å få med seg.

Kragerø er et sted hvor tiden står stille, men samtidig går fort, enten man sitter på kafeen på torget, eller på en av restaurantene.

Overnatting

Det er et stort utvalg av overnattingssteder i Kragerø, og man har blant annet muligheter til å bo på gård, hytter, camping, leilighet, hotell eller gjestgiveri. Med andre ord, finnes det bo komfort for de fleste.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører