Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Risør

Den hvite by ved Skagerrak, kaller de seg selv, selvfølgelig har de helt rett i det, men byen er allikevel så meget mye mer.

Del Risør på facebook Skriv ut

Publisert 5.juni 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Risør: Pekere

Annonse:

Akvarium

Akvarium. Risør akvarium er et spennende sted å tilbringe tid, spesielt for de minste. Foto: Espen Mork Dahl

Sakte

Sakte. Tiden går sakte, men alikevel fort, når du vandrer gjennom trehusbebyggelsen i den Hvite by ved Skagerrak. Foto: Espen Mork Dahl

Sommer

Sommer. Risør er en sommerby av dimensjoner, og skjærgården innbyr til båtliv og soling. Foto: Espen Mork Dahl

Trebåtfestival

Trebåtfestival. Hver sommer fylles havnen av trebåtentusiaster fra hele Europa under en av byens stoltheter, Risør Trebåtfestival. Et unikt skue med mange spennende detaljer. Foto: Espen Mork Dahl

Her er det Kammermusikkfestival, trebåtfestival og villvinmarked, men også ferske reker, sommerkald øl og blide mennesker i alle aldere. For Risør er et sted hvor turister og fastboende samles i en behagelig atmosfære, spesielt i sommermånedene. Her nytes det is og kalde leskedrikker langs havna.Risør akvarium er et spennende sted, spesielt for de minste, og er Sørlandets eneste saltvannsakvarium.

Gatene er mange og mange av dem er trange, så det er en oppdagelsesferd å vandre uten annet mål enn å se og samle minner.Litt før sentrum kan man også nyte vakre kunstverk i landskjente Acanthus for de som ønsker det.

Festivaler

Risør er kjent både i og utenfor Norge for sine flotte festivaler. Kammermusikkfestivalen er en av dem, og denne musikalske herligheten ble startet i 1991, og har vært en årlig begivenhet etter det. Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter er engasjert som kunstneriske ledere og deres musikalske teft er med på å servere et spennende og variert program som er anerkjent langt utenfor Norges grenser.

Trebåtfestivalen i Risør er også en begivenhet av ypperste klasse, og Norges eldste og en av Europas mest ettertraktede trebåtfestivaler skaper en sommerskjønn glede for byens innbyggere og dens mange turister.

Villvinfestivalen er den tredje av de store i denne byen, og fargerike boder med villvinverk sprer regnbuestemning utover bygrensene, og er vel verdt et besøk i seg selv.

Overnatting

Det er mange muligheter for bosteder her, noen som kan nevnes er: Det lille hotell, som er et romantisk og maritimt sted å tilbringe nettene og Risør Hotell med en beliggenhet rett ved sjøen, og med byen i ryggen.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører