Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Arendal

Aust Agders hovedstad er et paradis for kulturglade sommermennesker. Sørlandsbyen som smiler om dagen, og danser om natten, har et utall av opplevelser på menyen for den opplevelsesglade, men inviterer også til late sommerdager for den som ønsker det.

Del Arendal på facebook Skriv ut

Publisert 12.oktober 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Annonse:

Kutlurbyen Arendal

Kutlurbyen Arendal. Canal Street jazz&Blues festival skaper feststemning i byen. Foto: Espen Mork Dahl

Pollen i Arendal

Pollen i Arendal. Sentrumshavna Pollen er flittig brukt til arrangementer og til ren avslapning. Foto: Espen Mork Dahl

Sørlandsidyll i Arendal

Sørlandsidyll i Arendal. Vakker sørlandsidyll i skjærgården venter i Arendal. Foto: Espen Mork Dahl

Torungen ved Arendal

Torungen ved Arendal. De tvende fyrtårn ligger vakkert tandert utaskjærs. Foto: Espen Mork Dahl

Les mer omHisøy, den ene av Arendals store bebodde øyer

Arendal har som de fleste sørlandsbyene, lenge vært kjent for å leve om sommeren, og sove om vinteren. Jeg skal ikke si noe annet. Men sommeren har de senere årene utviklet seg til å bli et enda større mekka for turister og fastboende. Det er en by som vokser og vokser, og spesielt kulturelle innslag er med på å forme og glede fremtiden.

Her er det nok å gjøre for både yngre og eldre, det har blitt til sommer byen som ikke sover, nesten som et Norges Las Vegas, uten gamblingen selvfølgelig.

Festivaler
Med Hovefestivalen som nyeste kulturtilskudd, sammen med VM i Offshore, Canal Street Jazz&Blues festival og APL race week, har Lillelørdag byen vokst ut av de store bolebuksene og inn en mer velpassende bekledning. Det hjalp også å bytte ut den nasjonalt hånede rutebilstasjonen med et flunkende nytt kulturhus, og at rufla pommfri boden, trakk til Spania.

Pollen

Kafeer og utesteder ligger tett i tett og omslynger sentrumshavna, Pollen, hvor fastboende og turister pleier å sitte lettere henslengt på varme sommerdager, enten det er for å spise herlig Sørlands is eller smake på de nykokte krabbene fra krabbebåten Snar.

En egen flytescene huser diverse arrangementer som Kjæmpestaden og konserter.

Uteliv

Pulserende musikk og halvrytmiske mennesker fyller de mange utestedene på sene sommerkvelder, og stemningen pleier å være god inne på de forskjellige utestedene.

Torungen

Ytterst i havgapet ligger de tvende fyrtårn, Store og Lille Torungen, som i årtier har geleidet skip trygt inn til byen. Et vakkert syn både i solskinn og måeskinn, og et tips til alle som vil oppleve noe annet, er at Torungen kan leies.

Man ønsker seg ikke vekk når man er i Arendal, men man ønsker bare at dagene varer lengre. Og husk, for mange er en sommer uten sørland, en sommer uten sommer. Du forstår når du har vært her.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører