Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Tvedestrand

Bokbyen lever i beste velgående opp til sitt kallenavn, og klarer stadig å servere nye kapitler som holder på både spenning og romantikk.

Del Tvedestrand på facebook Skriv ut

Publisert 5.juni 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Annonse:

Kunstneriske

Kunstneriske. Det kryr av kunstneriske sjeler Tvedestrand, og håndmalte skilt av denne sorten piffer opp stemningen. Foto: Espen Mork Dahl

Selvbetjent

Selvbetjent. I bokbyen ved Skagerakk kan man skaffe seg lesestoff til alle døgnets timer. Foto: Espen Mork Dahl

Smau

Smau. Tvedestrand gir en intim og koselig følelse med sine gågater og trange smau. Foto: Espen Mork Dahl

Velkommen

Velkommen. Byen er stolt over sine lesetradisjoner, og ønsker alle velkommen til å ta del i gledene. Foto: Espen Mork Dahl

Å vandre gatelangs i Tvedestrand er som å leve i Kardemommeby. Her er det humoristiske gleder som morsomme salgsplakater eller maleriske fiskebutikk skilt, som gjør det til et lite eventyr å bare være på fotvandring.

Hyggelige kafeer ligger spredt rundt i den lille byens trange gater som fører deg helt ned til havna, akkompagnert av de vakre trehusene.Bokbutikker inviterer deg på leserglede, og man kan få alle slags bøker til alle slags priser, og til alle tider av døgnet.

For her stoler man på hverandre, og man ønsker å beholde den gode, trygge stemningen, og derfor finnes det utendørs bokutsalg der beboerne selv forsyner seg av litteratur, og putter en 20 kroning gjennom et hull i veggen. En fascinerende løsning i våre dager.

Tvedestrand går i nedoverbakke til havna, og på denne veien er det mange skjulte og mindre skjulte gleder, som sjørøverkafeen, eller Tvedestrands kunstkafè.

Men Tvedestrand er mer enn bare en vakker by og bøker.

Golf

Nes Verk Golfbane er en 18 hulls bane som er vel verdt et besøk. I naturskjønne omgivelser kan man øve seg på å få ned handikapet eller øve på utslag.

For historisk interesserte er Næs Jernverkmuseum.

Overnatting

Mulighetene er mange, og noen av stedene er; Tvedestrand Fjordhotell, Sjøverstø Feriesenter eller Holt camping.

Bokbyen er som nevnt en Kardemommeby, uten Kasper, Jesper og Jonathan. Det er i hvert fall det som er ønsket, og den stemningen merker man.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører