Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Stavanger

Oljebyen på Vestlandet er kanskje den mest urbane av de 4 ”storbyene” vi har i Norge. De siste årene har kulturlivet skutt i været og det bugner av spennende festivaler og arrangementer. Kafeene og restaurantene har mye særpreg og et besøk på noen av dem er et must for en komplett opplevelse av byen. Reiser du hit har du mulighet til å få i både pose og sekk. Det yrende utelivet, kulturtilbudet og de virkelige store naturopplevelsene er alt innen kort rekkevidde i denne flotte byen på vestlandet.

Stavanger. Sjarm: Stavanger er flott både innad og utad. Dessuten kan du oppleve noe av vår flotteste natur, i området. Foto: istockphoto.com
Del Stavanger på facebook Skriv ut

Publisert 23.september 2005. Sist endret 7.mars 2010.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Stavanger: Pekere

Annonse:

Breiavannet.

Breiavannet.. Med fin tursti rundt hele vannet, får du er en god oversikt over byen fra alle kanter. Foto: Stavangerguiden.com

Gamle Stavanger

Gamle Stavanger. Her finner du 174 små hvite trehus som ligger tett i tett. Her finner du også overnatting, butikker og gallerier. Foto: Stavangerguiden.com

Oljemuseet i Stavanger.

Oljemuseet i Stavanger.. Foto: Stavangerguiden.com

Valbergtårnet.

Valbergtårnet.. Foto: Stavangerguiden.com

Når man skal skrive om det stedene man bør oppleve og se i Stavanger, er det faktisk litt vanskelig å finne ut hva en skal trekke ut som aller viktigst. For i denne byen finner man noen som passer for alle grupper. Men her har du i det minste godbitene i sentrum, som bare må oppleves.

Severdigheter.

Arkeologisk museum: Her finner du oldsaker fra hele Rogaland fra de første menneskene kom hit fram til middelalderen. Det er et åpent museum og vertene kan hjelpe deg med å tilrettelegge et besøk hit.I løpet av året er det ulike temautstillinger og en stor samling detaljrike modeller. Her er det også kafe i museumshagen med tradisjonell norsk mat, bibliotek, og museumsbutikk med mer. Vel verdt et besøk uansett hvor lenge du skal være i byen. Ligger 10 minutter gangavstand fra sentrum.

Valbergstårnet:
Bygd i 1658 som et vakttårn med klokke på Valberg midt i byen. Tårnet ble bygget som en del av byens forsvarsforberedelser, men klokken skulle også benyttes ved brann. Det var en fast byvakt som stod her, som fungerte både som politi og brannvakt. Dette begynte på 1700-tallet og sluttet i 1860-årene. Tårnet ligger midt i hjerte av byen og gir deg flott utsikt iver byen. Dessuten ligger et av byens beste spise og utesteder like ved..

Gamle Stavanger:
Denne delen av byen består av 173 små hvite trehus som ble oppført i tidsrommet 1700-tallet til 1800-tallet. Her finner du også flere galleri og håndverksutsalg. Her bodde Håndverkere, sjøfolk og arbeidere. De måtte nøye seg med 4-5 kvadratmeter brutto boligflate pr. person. Det kunne ofte bo opp til 20-25 mennesker i hvert hus. Et veldig sjarmerende strøk, som bør sees. Ligger rett ved kaien.

Kulturtilbud

Folken, Stavangers studenthus: Huser mange av byens studenter hvor det man kan kjøpe kald drikke for en rimelig penge. Men det stopper ikke der. Her holdes det store og små konserter, utstillinger, og ulike forestillinger året rundt. Vel verdt et besøk!

Maijazz:Ja, kanskje litt vel lenge til mai, men uansett, drar du til Stavanger på denne tiden, er du garantert mange heftige kulturelle opplevelser og et yrende uteliv på sitt beste.

Tou Scene: Dette er det gamle Tou Bryggeri som nå har blitt en møteplass for mange kreative sjeler, og en scene for kunst, musikk og teater. Det har vært gjennom omfattende ombygninger og er et av de mest trendy stedene å besøke i Stavanger, og gjerne for deg som liker å møte litt alternative mennesker i tillegg.

Rogaland Teater: Populære forestillinger, og mange kjente skuespillerer kommer hit for å bli med i oppsetninger. Et ganske lite og intimt teater, men storsalen i rød fløyel og gull gir en storslått opplevelse.

Spise- og utesteder:

Er du ”holsolten” og veldig ”tyste” når du er Stavanger, er det et uttall av fabelaktige spise- og drikkesteder. Alt fra små intime steder til store flotte gourmetrestauranter. I Stavangerspiser man ute ofte, så husk på å bestille et bord, så er du sikret plass.

Cafe Sting:
Alt-i-ett stedet. Fantastisk mat, spesialister på hvitløk i alle retter, mye godt å drikke, hyggelige gjester og betjening. Her finner du som sagt god mat, drikke, teaterkvelder, visekvelder, nattklubb og pub. Så har du veldig lite tid i byen, så tilbring en dag her, så har du fått med deg mange opplevelser som du sent vil glemme. Antageligvis ligger landets mest intime nattklubb her… Husker du Valbergstårnet? Ligger 20 meter fra det.

NB Sørensen’s Dampskibsexpedition:
Velig populært blant byens egne borgere. Her inne oser det av handel og maritim atmosfære fra fordums tider. Internasjonal meny basert på norske råvarer. Ligger ved Skagen, umulig å ikke oppdage.

Straen Fiskerestaurant:
I et av byens eldste hus finner du dette spisestedet som serverer i hovedsak fisk.

Her har der forresten gjort det veldig lett for deg. I dette huset finner du flere konseptrestauranter og utesteder. I fleng nevnes: Timbuktu Bar og Restaurant
Nåløyet Bar
Taket Bar og Nattklubb.
Alt dette finner du i Nedre Strandgate 15.

Checkpoint Charlie Hard Rock Cafe. Ja, her må du kunne snakke høyt, spesielt i helgene. In-stedet til de unge over 20 og alternative. Mye bra konserter, og god stemning.

Det kan nevnes utesteder i fleng, men det fleste går du forbi ved en runde i lysløypen. Det er høyt tempo og masse stemning året rundt i helgene.

Overnattingsmuligheter:

Det er mange sentrale hoteller som gjør at du bor midt kjernen uansett hvilket hotell du velger. Men det finnes roligere alternativ også.

Rogalandsheimen:
Et villahus som er omgjort til gjestegiveri. Ligger i Muségaten like utenfor bykjernen, 10 min gåavstand. Like ved Arkeologisk Museum. Alternative romløsninger og et yndet sted for gjesteskuepillerene ved Rogaland Teater. 100 prosent sjarmerende på alle vis og rimelig er det også.

Det Blaa Hus:
Et meget spesielt gjestehus med fokus på blant annet miljø og design. Å bo i slike gjestehus er absolutt å anbefale for en komplett opplevelse av den store lille byen.

Clarion Hotell Stavanger:
Midt i byen ligger dette, og har 249 lyse og fine rom. Får du rom høyt oppe, har du i tillegg en fanatisk utsikt. Mange kunstneriske detaljer inni hotellet.

Den gamle stallen/ Ye Old Stable:
I Gamle Stavanger ligger Villa Blidensol som antas å være Stavangers eldste hus. Her koster det 1000 kroner per natt for 1-4 personer, og da leier du hele huset(!) Det er totalrenovert og har meget høy standard, men har likevel beholdt sin opprinnelige stand. Det er ca. 50 m2, og dette skulle vel gi en flott opplevelse. Bestill god tid i forkant.Hvis du vil vite mer om Stavanger, steder å bo og besøke som du savner her, vennligst klikk på linkene nede på siden for mer info. Det er uendelig mye mer å ta seg til, spesielt av naturopplevelser. Men overfor har du nok forslag til å få en flott helg i vestlandsbyen.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører