Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Norge

Rennesøy

Mosterøy er en av øyene som utgjør Rennesøy Kommune. Litt forbi Stavanger, mot Bergen, ligger denne herlige øyen, med en solnedgang som er ekstra vakker.

Del Rennesøy på facebook Skriv ut

Publisert 27.august 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Norge Fakta om Norge

Offisielt navn: Kongeriket Norge

Hovedstad: Oslo

Folketall: 4 695 134

Areal: 385 155 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Norske kroner (NOK)

Språk: Norsk bokmål og nynorsk

Retningsnummer: +47

Annonse:

Bønder på Mosterøy

Bønder på Mosterøy. Mange av innbyggerne er sauebønder, fiskere, eller begge deler. Foto: Espen Mork Dahl

Historie på Mosterøy

Historie på Mosterøy. Meterlange steingjerder sprer seg vakkert i landskapet, akkurat som i tidligere dager. Foto: Espen Mork Dahl

Sola over Mosterøy

Sola over Mosterøy. Solnedgangen er fantastisk over Mosterøy. Foto: Espen Mork Dahl

Beboerne her er hyggelig og gjestmilde. Mange er fiskere og bønder, og bebyggelsen bærer preg av dette gjennom meterlange steingjerder, ferister og fiskebåter. Mosterøy er en tidligere kommune i Rogaland fylke, men har blitt til en del av Rennesøy kommune.

Historien går langt tilbake i tid her på øyen ved Nordsjøen, og det er spesielt en severdighet som er verdt turen alene.

Utstein kloster

Utstein kloster ligger også på denne øyen, eller nærmere sakt på Klosterøya, som er den vestlige delen av Mosterøy. Det er landets best bevarte klosteranlegg, og er hovedsakelig bygd av kleberstein. Opprinnelig var dette et augustinerkloster underlagt biskopen i Stavanger, og viet til St. Laurentius.

Overnatting

Utstein kloster Hotell er et sjarmerende og vakkert sted å tilbringe nettene, og det overnattingsstedet som befinner seg ved Mosterøy. Men det er ikke langt til Stavanger og alle overnattingsfasilitetene der.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører