Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Platanias

Platanias er et sjarmerende feriested med gode hoteller, bra tilbud av det meste og vakre omgivelser. Fra gamlebyen på en høyde midt i sentrum har du fin utsikt over hele området; oliven-, appelsin- og platanlundene (som har gitt stedet navn), kysten og byen. Naturligvis finnes også gode strender; kilometervis i begge retninger fra byen.

Platanias. Skjønnhet: Solen skinner, og du er så glad, for du er på Platanias i dag. Et flott sted for skjønnhet og velvære. Foto: istockphoto.com
Del Platanias på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Platanias

Platanias. Nettstedet platanias-village.gr har samlet en del bilder fra byen og livet der; du finner dem under "The Village" i menyen til venstre på siden du kommer til.

Platanias sentrum

Platanias sentrum.

Stranden i Platanias

Stranden i Platanias.

Atmosfæren er passe livlig, men også preget av kreternes levemåte; vennlig og bedagelig i de små daglige gjøremål. Det er lett og kjekt å være turist i Platanias. Selv om byen ikke egentlig er så stor, er den det viktigste feriestedet på Vest-Kreta – hvilket skyldes at det ligger massevis av småsteder med hoteller og strender både øst og vest for byen (Gerani, Agia Marina osv.), mens Platanias er den eneste egentlige landsbyen av noen størrelse i området.

I sentrum av Platanias er det et lite torg med tavernaer, barer og butikker, bank og postkontor. Om kvelden er det her folk samles og pulsen kan bli ganske høy i sentrum og nede ved stranden i sommermånedene. Men hvis du vil ha litt ro, er det bare å spasere opp gjennom olivenlundene til gamlebyen, der finner du maleriske hus, kirken og stedets faste innbyggere som gjør sine vante ting. Besøker du Platanias tidlig på våren eller sent på høsten er det byens egen rytme som dominerer.

Platanias passer bra for familier med småbarn og litt voksne folk som ikke nødvendigvis må ha en fornøyelsespark á la Disney utenfor vinduet. Med leiebil kan du ta fine turer opp i Lefka Ori ("de hvite fjellene") og til Samaria-kløften. Du bør absolutt besøke Chania med sin venetianske havn og andre severdigheter. Og vestover er det en times kjøretur gjennom spennende landskap til Falasarna, hvor det ligger en fantastisk strand og gamle minoiske ruiner rett opp i dagen. Ganske utrolig.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører