Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er en liten, sjarmerende by med ca. 10 000 innbyggere som ligger i den vakre Mirabellobukten øst på Kreta. Dette er også et av øyas eldste og mest velrennomerte turiststeder med et litt eksklusivt preg. Byen er faktisk et av Hellas' mest etablerte turistmål, med et mildt og svært regnfattig klima.

Agios Nikolaus. Stemning: Ta med deg hvem du vil og nyt sjøen, sola og livet i Agios Nikolaus. Foto: istockphoto.com
Del Agios Nikolaos på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos. Gateliv i byen Agios Nikolaos. Foto: wikipedia.org

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos. Innsjøen Voulismeni i Agios Nikolaos på Kreta. Foto: wikipedia.org

Agios Nikolaos rommer en god blanding av det beste Hellas har å by på: en vakker gamleby, ekte gresk folkeliv, god gresk mat, flere bra strender, et av Kretas fineste arkeologiske museer med minoiske funn, og et rimelig bra tilbud av puber, barer, kaféer og et par diskoteker. Nattelivet foregår rundt fiskehavnen og strandpromenaden og hver onsdag er det marked. Hver sommer arrangeres det titt og ofte konserter, teaterforestillinger, danseoppvisninger og andre kulturarrangementer.

Byens sentrum med de gamle kvarterene kretser rundt den lille og tilsynelatende bunnløse innsjøen Voulismeni som er forbundet med havnen gjennom en kanal som ble åpnet i 1870. I følge mytologien pleide gudinnen Athene å bade her. Havnen er hektisk med ferger, fiskebåter og ikke minst dyre lystyachter som seiler inn og ut.

Inne i sentrum er det to små, velholdte strender med grus og småstein. Den største stranden, Almiros, ligger 3 km (20 minutters gange) utenfor sentrum. Den er langgrunn med finkornet sand og barnevennlig. Av aktiviteter kan du velge mellom vannski, dykking, jetski, tennis og bananbåter(!)


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører