Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Analipsi

Analipsi er en liten, ganske ny turistby fem kilometer fra Hersonissos med sitt pulserende natteliv. Men i Analipsi er det fredelig. Utenom hotellene, noen tavernaer, kafeer og stranden finnes ikke stort. Her råder gresk landsbyatmosfære, inklusive bølgeskvulp, gamle koner i sort på trappen og haner som galer om morgenen.

Del Analipsi på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Analipsi: Pekere

Annonse:

Svensker i Analipsi

Svensker i Analipsi. En svensk familie tilbrakte to uker i Analipsi og la igjen en del bilder på nettet. Kilde: http://user.tninet.se/~qgh570a/Analipsi.htm

Om Analipsi kanskje ikke rocker verden, er det ikke langt til store severdigheter som f.eks. det minoiske palasset på Knossos. Og i Hersonissos kan du shoppe til du dropper eller feste til morgengry. Du kan leie bil eller bli med på chateroperatørens utflukter. Hvis det passer i tid, kan du femti dager etter påske oppleve stedets årlige fest; en autentisk feiring med bl.a. et stort friluftsmarked.

Analipsi har fått sitt navn fra et lite kapell, som ligger i enden av landsbyen. Det er også gjort mange interessante arkeologisk funn i området, bl.a. fra den helenistiske og romerske perioden.

Stedet ligger bare noen hundre meter fra Makrigialos.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører