Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Georgioupoli

Georgioupoli er en liten fiskerlandsby ved deltaet til elven Almiros som ligger 35 kilometer øst for Chania og 20 kilometer vest for Rethymnon. Byen het faktisk Almiros frem til Kreta ble slått sammen med Hellas på begynelsen av 1900-tallet; da tok den navn etter daværende konge i Hellas, Kong George. Byen er fredelig, nær naturen – den har et lite naturreservat – og har bevart mye av sin opprinnelige sjarm. Det er gode utfluktsmuligheter og fine, langgrunne strender. Når det blåser kraftig, kan det oppstå undervannsstrømmer og man må se etter flaggene som varsler om fare.

Del Georgioupoli på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Georgioupoli

Georgioupoli.

Naturreservatet i Georgioupolis

Naturreservatet i Georgioupolis.

Stranden i Georgioupoli

Stranden i Georgioupoli.

Stranden i Georgioupolis

Stranden i Georgioupolis.

I Georgioupoli finnes hoteller, restauranter, tavernaer, et lite reisebyrå, bank, drosjestasjon, lege og apotek – ved siden av en del vanlige butikker. I havnen ligger fiskebåter og små turistbåter som tar deg til andre strender i omgivelsene. Det finnes også et mini-tog på gummihjul som tar deg på en rundtur omkring byen, bl.a. til kildene og "fossen" i nabolandsbyen Argiroupolis.

Selv om turismen begynner å ta grep om byen, er mye som det alltid har vært: Befolkningen driver jordbruk og fiske, og i bakeriet får du det beste brødet du noen gang har smakt!

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører