Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Hersonissos

Hersonissos har alt på en gang, til forskjellige tider på året. I høysesongen midt på sommeren er det mest ungdommer opp til 35 år som dominerer stedet. Byen har et hektisk fornøyelsesliv og høy puls. Dagen går med til soling, deretter ut på restaurant og så barer og diskoteker til solen gryr – og vel så det. Roligere er det på våren og høsten, Kreta er dessuten svært vakker om våren, med blomstring og sildrende vann fra fjellene. Roligere er det også om du velger et hotell av god kvalitet litt unna tetteste sentrum. Halvparten av hotellene i Hersonissos er dessuten åpne hele året, ikke bare i sesongen som varer fra april til oktober.

Hersonissos. Lekent: Når dagene blir til natt, leker Hersonissos med sitt vakre fargespill. Foto: istockphoto.com
Del Hersonissos på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

EcploreCrete: Bilder fra Hersonissos (gr)

EcploreCrete: Bilder fra Hersonissos (gr). Ca. 30 bilder fra byen. Kilde: http://www.explorecrete.com/gallery/gallery-hersonissos.html

Hersonissos

Hersonissos.

Hvis ikke ungdomslivet er det som tiltrekker deg mest, er det kort vei fra Hersonissos til severdigheter som Knossos og Lassithiplatået med Diktigrotten der myten forteller at guden Zeus ble født. Litt opp i fjellet ligger Hersonissos gamleby, som har mye av det opprinnelige i behold, ikke minst kokekunsten, og er verd et besøk. Hovedstaden Heraklion (26 km) og feriebyen Agios Nikolaos når du enkelt med buss.

I Hersonissos ligger alt samlet midt i sentrum. Her ligger stranden der alle treffes og hvor du har et godt tilbud av vannsportsaktiviteter som vindsurfing, vannski, jetski, fallskjermflyvning, pedal- og bananbåter.

Langs strandpromenaden ligger tavernaene på rad og rekke ut mot havet på den ene siden. På den andre siden ligger puber, barer, diskotek og butikker tett i tett. Også i hovedgaten finner du en god del butikker, kaféer og restauranter. Alt i alt kan du velge mellom et førtitalls tavernaer og restauranter, massevis av barer og flere diskoteker og bouzoukiklubber.

Det finnes flere små strender i selve Hersonissos og lengre strender like utenfor. Strendene har grovkornet sand og klipper og det er delvis steinbunn. Badesko kan være lurt.

Byen har ca. 3500 faste innbyggere.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører