Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Rethymnon

Rethymnon er Kretas tredje største by med ca. 30 000 innbyggere og ligger på en smal halvøy på nordkysten. Vest for byen er kysten klippefyllt, men på østsiden finner du Kretas lengste sandstrand som strekker seg mange kilometer utover. Den er riktig nok ikke langgrunn.

Rethymnon. Inntrykk: Rethymnon gir deg mange inntrykk. Sug de til deg, og behold de for fremtiden. Foto: istockphoto.com
Del Rethymnon på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Havnen i Rethymnon

Havnen i Rethymnon. Kilde: http://www.crete.tournet.gr/MainArea.jdp?ID=259

Rethymnon

Rethymnon.

Rethymnon

Rethymnon. Den venezianske havnen.

Hotellene i Rethymnon er for en del plassert langs den lange, grovkornede stranden – med vekslende avstand inn til sentrum. Men mange av dem ligger også i eller inntil selve bykjernen.

Rethymnon er utvilsomt en av Kretas beste feriebyer, med mange og allsidige muligheter. I selve Rethymnon by finnes f.eks. den gamle bydelen med smale gater og smug, hvor småbutikkene har stilt sine varer ute i det fri. Den lille venetianske fiskehavnen er en av Kretas vakreste, omkranset av restauranter med utsyn til de fargerike båtene. Bakover i byen og langs strandpromenaden finner du flere restauranter, barer og diskoteker. De har også en utmerket bouzoukiklubb.

Av sportaktiviteter kan du velge mellom vindsurfing, tennis dykking, styrketrening, aerobics og spaserturer eller sykling med terrengsykkel i områdene rundt byen.

På utfluktsmenyen til charterselskapene står turer til det minoiske palasset på Knossos (obligatorisk!!), det arkeologiske museet i Heraklion og til Samariakløften. Det finnes også tilbud om ulike båtturer, enten til nærliggende badestrender med innlagt underholdning og lunsj – eller den fire timers lange veien til vulkanøye Santorini. Det er også en god ide å leie bil og ta egne turer rundt på øya, f.eks. til Chania og opp i fjellene.

Rethymnon er bygd på restene af den forgangne minoiske byen Rithimna, som hadde sin storhetstid fra det fjerde til tredje århundre f.Kr. Siden forfalt byen inntil den venetianske besettelsen av Kreta i 1210. I 1307 ble byen hovedsete for det venetianske styret, og fortet, eller Fortezza, ble bygd av venetianerne i midten av det 16. århundre som beskyttelse av byen mot tyrkiske angrep. Senere ble byen tatt av tyrkerne og Kreta ble deretter en selvstyrt stat i 1897 før øya ble innlemmet i Hellas.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører