Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Korfu

På denne greske øyen finnes det 3,5 millioner oliventrær, men kun 140000 innbyggere. Det er den vestligste av de greske øyene. Enten du ønsker en ferie med bånn gass hele natten eller en rolig opplevelse med barn, finner du begge deler her.

Korfu. Nydelig solnedgang over Korfu, Hellas
Del Korfu på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

JaJas Korfu-bilder

JaJas Korfu-bilder. Tsjekkiske Jarmila Pánková bilde fra Korfu.

Korfu

Korfu. Stranden ved Agios Gordis, her skulle vel de fleste kunne ta en pust i bakken. Foto: Sunvil.co.uk

Reiser man med barn, er blant annet Agios Gordis er velegnet alternativ. Selvsagt passer det også for deg som reiser som par, men ikke ønsker et diskotek som nærmeste nabo. Dette området er omringet av høye fjell, vakker natur og fristende hav. Her finner du koselige tavernaer, små hotell og butikker.

Et annet område som også er egnet for dem som ønsker et roligere alternativ, er Kalamki. Stranden her ligger godt beskyttet i en vik og er meget barnevennlig.

For deg som ønsker litt mer fart, kan du besøke Issos. Her er det blant annet nakenbading og surfeskole. De fineste strendene på øyen finner du langs vestkysten.

Byen Korfu blir dominert av et imponerende venetiansk festningsverk. Om sommeren tar det hektiske utelivet i byen til i utkanten, nærmere bestemt Mandouki på vei mot Dhassia. Det er her du finner det velkjente bar og disco- området Disco Strip.

Du kan reise hit enten med direktefly i fra Oslo, eller kjøpe pakkereiser fra en rekke ulike reiseoperatører. Veinettet på øyen er godt utbygd og du forflytter deg enkelt med buss. Det er også gode leiebilmuligheter.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører