Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Hellas

Thassos

Grønne og frodige Thassos ligger idyllisk plassert i Egeerhavet. En øy med den greske atmosfæren, strender, tavernaer og deilig vann. Et sted for hele familien, også for de minste.

Thassos. Forfriskende: Thassos er vakker, forførende og forfriskende. Et sted for alle. Foto: istockphoto.com
Del Thassos på facebook Skriv ut

Publisert 8.november 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Annonse:

Gresk idyll

Gresk idyll. Det er vakkert på Thassos. Som her på Limenas.

Idyll

Idyll. Det er mange koselige bakgater å besøke på Thassos.

Strandliv

Strandliv. Thassos er vakkert, og dagene nytes godt på stranda Foto: wikipedia.org

Thassos er kjent for sine flotte sandstrender, og til og med lokale grekere pleier å legge herlige feriedager hit. Det må jo sies å være et anerkjennende tegn når det skjer. Men det er ikke så rart, for mulighetene for minnerike dager i sola er mange.

Thassos er et sted for rekreasjon, batteriene lades kjapt opp når man lar seg forføre og slappe av med alle gledene som tilbys her. Enten det er lokale drikkevarer eller matvarer, og ikke minst menneskene.

Det finnes forskjellige byer på øyen, Limenas er det offisielle navnet på Thassos by. Her er det rundt 3500 fastboende. Byen ligger ved kysten og har to strender som lokker innbydende. Herfra har du også utsikt mot fastlandet, og muligheten til å ta ferge over.

Byens gamleby er veldig vakker, og absolutt et sted hvor man bør tilbringe tid, enten det er på det arkologiske museet eller shoppe varer man trenger og ikke trenger i en av butikkene.

Det er også flere flotte restauranter og tavernaer med god stemning som gir den fine greske feriefølelsen. Men det er flere idylliske steder å besøke. Feriebyen Skala Rachoni er et av dem. Et vakkert og billedskjønt sted, med tavernaer, butikker, kafeer og restauranter. Stranda her er også deilig, og mange av de nye hotellene som bygges, legges nettopp hit.

Men den beste stranda ligger i Skala Potamias, nemlig den to kilometer lange Golden beach, ikke akkurat fantasifullt navnevalg, men gir uansett behagelige dager, og sies å være en av de fineste Greske strendene.Her finner du også landsbyen Skala Panagia, som er kjent for sin avslappende stemning og mange tavernaer og barer.

Den mest barnevennlige stranden ligger i den lille og idylliske byen Skala Prinou, som er et turiststed godt besøkt i sesongen.

Transport

Mange reiseoperatører og flyselskaper tilbyr turer hit. Flyplassen er Kavala på fastlandet. Buss fra flyplassen i Kavala til havnen i Keramoti tar rundt femten minutter. Herfra går det ferge ut til øyen. På Thassos er det mange muligheter for å komme seg rundt med buss, og taxi. Taxipris bør avtales på forhånd.

Overnatting

Det er mange hoteller på Thassos, og mange av dem har god standard. Prisene varierer. Det finnes også vandrerhjem på øyen. Finn ut hvor du ønsker å tilbringe dine dager mens du er der, og finn deretter hotell. Mange muligheter for pakketilbud.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører