Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Mat og drikke i Spania

Spansk mat nyter et velfortjent fantastisk rykte og tapas er trolig en av verdens mest siviliserte oppfinnelser, nest etter kaldt øl.

Del Mat og drikke i Spania på facebook Skriv ut

Publisert 7.oktober 2004. Sist endret 20.mars 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.4145 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Paella

Paella. Illustrasjonsbilde.

Paella, gazpacho og chorizo er velkjent for mange, men spansk kokekunst omfatter langt mer enn som så. Spania er opphavet til et bredt utvalg av rike stuinger, supper, bønne-, fiske- og kjøttretter som alle har påvirket det latinamerikanske kjøkkenet.

Det er en god ide å justere den indre sultklokken en smule når du ankommer landet. Lunsjen, som er dagens hovedmåltid, serveres vanligvis mellom kl. 13.30 og 16.00. Kveldsmåltidet er lettere og serveres gjerne mellom kl. 22.000 og 23.00.

Tapas

Å innta tapas stående ved bardisken er populært. Morsomst blir det når man går fra bar til bar. En uskreven regel er at man aldri bestiller mer enn to til tre tapas på hvert sted, samt at hver og en byr på hver sin runde. Det er det kulinariske mangfoldet, ikke mengden, som er avgjørende -- og maten ledsages gjerne av livlige diskusjoner og høy musikk.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK