Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Eilat

Israels sørligste by tilbyr vakre dager ved Rødehavet, opplevelser i den nærliggende ørkenen, og sol - mye sol! Du kommer ikke til å kjede deg i denne fantastiske oasen!

Eilat. Hjertet: Eilat har mye å tilby, men de vakre, lange strendene er selve hjertet. Foto: istockphoto.com
Del Eilat på facebook Skriv ut

Publisert 31.desember 2001. Sist endret 18.august 2009.

Annonse:

Eilat

Eilat. Idyll: Eilat er vakker og behagelig. Et bra sted for avslappende dager. Foto: wikipedia

Eilat

Eilat. Solnedgang: Eilat er vakker på mange måter, og solnedgangen setter gjerne sitt preg på opplevelsene. Foto: Ester Inbar

Eilat har i årtusener vært et yndig reisemål. Tidligere var det et viktig handelssenter, mens det i våre dager har blitt et enda viktigere turistmekka. Dens flotte plassering omgitt av røde sandsteinsfjell, med utsikt utover Eilat bukten, gir en ekstra piff på opplevelsen. Hit kommer folk i hopetall for å ta del i områdets mange aktiviteter og nyte naturens lunefulle gleder, gjennom hav, sol og ørken.
Og det som gjør Eilat ekstra populært er at man kan ta del i disse gledene hele året. Her er det nesten ikke regn, og varmt hele året. For varmt, vil noen si, spesielt sommerstid, da temperaturen kan komme opp mot 50 grader. Heldigvis besøkes området stadig av havbriser. I vinterhalvåret kan dag temperaturen nå opp mot 30 grader, mens den omtrent halveres på natta. Vannet holder konstant rundt 24 grader, så frysepinner skal ikke finne mye å klage på her nede!

Aktiviteter

Eilat har noe for alle! Her finner du korallrev som du kan dykke eller snorkle til, eller oppleve undersjøiske gleder tørrskodd, i undervannslaboratoriet Coral world. Får du lyst til å ta sterkere del i havets tilbud, kan et besøk til Dolphin reef være noe for deg. Her lever delfinene fritt, og lar deg svømme med dem fordi de vil, og ikke fordi de er påtvunget det.
Her kan du også få testet dine flyveferdigheter, gjennom aerodrome. En vertikal vindtunnel som lar deg sveve fritt over bakkenivå.
I tillegg er stedet ypperlig for sport som; vannski, segling, windsurfing, tennis, bowling og sykling.

Strender

I tillegg til alt dette, er Eilat ustyrt med mange flotte strender som passer perfekt for oppladning til, eller avslapping etter, de allerede nevnte aktivitetene. Du kan velge mellom; Village Beach, Dolphin reef beach, reff beach og Princess beach.

Spisetid

Det er jo som alltid nødvendig med litt daglig påfyll for å kunne fungere optimalt, og Eilat har mange flotte spisesteder for nettopp det. Her finner du alt fra internasjonale retter til falafel, israelsk hurtigmat. Her kan du også nyte middagen under vann, på Red Sea Star. I tillegg er det flere barer, kafeer og bistroer som serverer det du skulle ønske, da du skulle ønske det.

Død

Noen timer unna Eilat ligger Dødehavet, som i årevis har fungert som et helsebringende sted. Hit kommer folk for å fornye seg gjennom spa behandling fra den mineralrike leiren.

Transport

Flere operatører tilbyr reiser hit. Man kan også fly til Aqaba i Jordan og reise videre derfra. Det vil ta rundt halvannen time, med passkontroll. Innad i byen er det bra muligheter for buss og taxi. Pass på taksameteret. Gå deg en tur også, så får du med mer av det byen har å tilby.

Overnatting

Eilat har mange hoteller og andre overnattingssteder som passer for enhver smak og ethvert budsjett.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører