Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Kykladene

Kykladene er en gruppe av noen og tjue øyer midt i Egeerhavet, nord for Kreta, med tilsammen ca. 80 000 fastboende innbyggere. Her finner du svært ulike reisemål: fra partyøya Mykonos, via den spektakulære og romantiske vulkanøya Santorini, til det fredelige paradiset Antiparos hvor nordmenn trives særlig godt. I mellom kan vi plassere Naxos, Syros og Paros som er ferieøyer med variert tilbud for alle.

Del Besøk Kykladene på facebook Skriv ut

Publisert 8.oktober 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Fiskebåt i Antiparos havn

Fiskebåt i Antiparos havn.

Hermoupolis: Rådhuset

Hermoupolis: Rådhuset. Hermoupolis er administrativt senter for Kykladene.

Santorini

Santorini.

Tempelporten i Naxos by

Tempelporten i Naxos by. "Porten", som er Naxos' mest kjente landemerke kan ses på stor avstand. Dette restene etter det som skulle bli et storslått Apollontempel, påbegynt i ca. år 530 f. Kr., men aldri ferdigstillt.

Felles for dem alle er den lette, livsglade greske levemåten som preger innbyggerne. Selv om det kommer mange turister til øyene, er det greske alltid godt synlig; gjennom arkitekturen, maten, folkene og de utallige severdighetene fra mange tidsepoker.

Behagelig klima

Kykladene er kjent for sine kritthvite, små murhus, trange renvaskede, steinbelagte smug, karakteristiske gamle vindmøller, titusenvis av små kirker, kapeller og klostre, tindrende blått hav, sol fra skyfri himmel og en lett vind som gjør sommerdagen på stranden utholdelig, ja mer enn det; til en drøm. Klimaet er behagelig luftig om sommeren og mildt om vinteren.

Dramatisk historie

Kykladene har en historie som strekker seg flere tusen år bakover i tid, det er gjort omfattende funn fra 3000-1000 f.Kr. og de fleste byene av en viss størrelse har et arkeologisk museum. Mange viktige ruiner og severdigheter kan også ses ute i sitt naturlige miljø. Kykladene har gjennomlevd mange dramatiske jordskjelv og vulkanutbrudd som har kastet om på landområdene, hvilket bl.a. har gitt næring til myten om det sunkne Atlantis.

Livsnytelse

En dag på en øy i Kykladene starter du kanskje med et beger tykk youghurt lagd av geitemelk som du drypper honning over. Og en kald Café Frappé. Når ettermiddagen kommer er det tid for et forfriskende glass Retsina før du inntar den fløyelsmyke natten på en taverna med god, gresk mat – som regel med lokale spesialiteter og råvarer på menyen. Natten kan tilbringes på klubb, bar eller diskotek – eller under stjernene på terrassen. Grekerne har sansen for det gode liv og Kykladene gir deg det beste av alt.

Øyhopping

Over alt på Kykladene finnes det ruiner, grotter, kirker, minnesmerker, museer, klostre, utsiktsplasser, turstier, landsbyer og markeder. Hvor du enn snur deg oppdager du herlige strender og badebukter. Du kan bli på et og samme sted hele ferien eller du kan sette deg på en av de mange båtene som trafikerer øyene mange ganger daglig og begi deg ut på oppdagelsesferd – øyhopping. Det finnes innkvartering overalt; du overstrømmes som regel av tilbud på kaien ved ankomst.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK