Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Dodekanesene

Dodekanesene betyr "tolvøyene", selv om øygruppen faktisk består av 15 større og ca. 50 mindre øyer. Mest kjent og besøkt er Rhodos og Kos, med en fin blanding av strender, heftig uteliv og historiske severdigheter. Men Dodekanesene skjuler også mer ukjente perler: Karpathos, Kalymnos, Leros og Patmos.

Del Besøk Dodekanesene på facebook Skriv ut

Publisert 19.september 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Dodekanesene ligger sørøst i Egeerhavet

Dodekanesene ligger sørøst i Egeerhavet.

Kalymnos

Kalymnos.

» Se klikkbart kart under

Nedenfor finner du en kjapp karakteristikk av hver av dem. Klimaet er meget godt både sommer og vinter og sesongen lengre enn i Middelhavet forøvrig.

Rhodos:
Den største av øyene med tungt utbygd turisme. Meget heftig natteliv i Rhodos by og Faliraki, men roligere steder finnes også. Gamlebyen i Rhodos by er en av Hellas' mest severdige attraksjoner. Meget gode strender.

Kos:
Kos er kjent som ungdomsøya, med tilhørende festligheter og høyt tempo. Men Kos har også en roligere side og kan anbefales for barnefamilier. Øya er flat; sykling er populært, strendene er meget gode og det finnes diverse antikke severdigheter, bl.a. busken som legekunstens far Hippokrates pleide å sitte under (liksom!...)

Karpathos:
Karpathos er en kulturperle av de sjeldne, med sin særegne musikk, folkedrakter i daglig bruk og stolte, greske tradisjoner. Feriebyene er rolige, strendene bra og livet leves langsomt men er ikke kjedelig.

Kalymnos:
Kjent for sin århundrelange tradisjon med svampdykking. Kalymnos er en fjelløy med små, rolige feriebyer og greie strender. Besøk de frodige dalene, se hovedstaden Pothia eller ta en båttur til klippeøya Talendos med 70 innbyggere.

Leros:
Lev rolig blant grekerne! Leros er en komplett liten øy hvor du gjerne bor i eller like ved hovedstaden Platanos og den flotte middelalderborgen, og dermed kan kombinere gresk småbyliv med gode bademuligheter. Ikke mange antikke severdigheter, men du kan besøke galehuset eller se art deco-bebyggelsen i havnebyen Lakki.

Patmos:
Egeerhavets Jerusalem hvor apostelen Johannes skrev sin Åpenbaring. Hulen hvor det skjedde og klosteret i hans navn er kjente mål for pilgrimmer. På Patmos kan du bo i den livlige havnebyen Skala eller en av de mer fredelige landsbyene på kysten. Både gode og mindre gode strender.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK