Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Costa del Sol

Med mer enn 300 soldager i året og en gjennomsnittstemperatur på 22 grader har Costa del Sol Europas beste klima. Om senhøsten, vinteren og tidlig på våren er det her du finner de høyeste temperaturene og her solen skinner mest. Om sommeren er det ikke fullt så hett som det kan være innerst i Middelhavet. Det er derfor ikke rart at det var like sør for Malaga; i Torremolinos at masseturismen startet på 1950-tallet. Costa de Sol er dermed et av Europas "lengstkomne" ferieområder, ved siden av Kanariøyene og Mallorca.

Del Besøk Costa del Sol på facebook Skriv ut

Publisert 6.januar 2002. Sist endret 20.mars 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Stranden i Nerja

Stranden i Nerja. Bildet er tatt i februar 2002.

Langs solkysten, fra Nerja i nord til Gibraltar i sør, finnes det ca. 55 golfbaner (2002). En tofelts motorvei (N340) av god standard følger hele kystlinjen. Fra Malaga og sørover finnes også en ny og enda bedre motorvei som går et par kilometer inn i landet (E15). Deler av denne må du betale for å få bruke, men så sparer du da også en halvtimes kjøring om du skal til f.eks. Gibraltar.

Trafikken i hele regionen er tett og hektisk. Fartsgrensen mange steder er hele 120 km/t, selv om vei standarden ikke alltid tilsier så høy hastighet. Hvis du leier bil, må du altså være forberedt på å takle tøff trafikk.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK