Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Lanzarote

Lanzarote er den nordligste av Kanariøyene og ligger innerst mot kysten av Marokko. Dette er en meget spesiell øy som er sterkt preget av sitt vulkanske opphav, nærmere månen kommer du ikke! Lanzarote er også kjent for å ha klart å legge bånd på turistutviklingen, takket være den lokale kunstneren César Manriques. Han kjempet hardt for å bevare den lokale arkitekturen og fikk bestemt at all nybygging skal skje i pakt med det gamle og at høye hus og store hotellanlegg skal unngås.

Del Besøk Lanzarote på facebook Skriv ut

Publisert 24.september 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Lanzarote

Lanzarote. Fra Lanzarote. Foto: TV2

Derfor er Lanzarote, til tross for sine mange besøkende, en hyggelig og intim øy. Den er vakker og velstelt med fin beplantning og sjarmerende hvite hus med grønne eller blå skodder. Dette er stedet for avslapning; øya passer bra for eldre og barnefamilier.

1,2 mill turister besøker Lanzarote hvert år, 56 259 av dem var nordmenn i 1999. Dette gjør at Lanzarote til vårt femte mest populære reisemål (etter Gran Canaria, Balearene, Kreta og Tenerife).

Lanzarote er en vulkaøy hvor temperaturen seks meter under bakken kan bli hele 350 grader, nok til at det finnes restauranter som griller mat med naturlig varme. Øya har flere hundre kratere, men det siste vulkanutbruddet var på 1800-tallet. Lanzarote har også kilometervis med grotter, som engang var underjordiske elver av lava, og som i dag er populære severdigheter; enkelte med restaurant(!) Du må forresten prøve de lokale vinene, som er et resultat av det spesielle jordsmonnet og klimaet.

Av andre aktiviteter kan anbefales en kameltur gjennom ørkenlandskapet eller besøk til utsiktsplatået Mirador nord på øye og julelandskapene Cueva de los Verdes og Jameos del Agua. Beste måten å ta seg rundt på øya er med bil, hvilket du bør prøver i hvertfall en dag.

Lanzarote har ca. 80 000 fastboende innbyggere. Hovedstaden heter Arrecife.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK