Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Gran Canaria

Gran Canaria er "hovedøya" på Kanariøyene, med ca. 700 000 innbyggere, og ligger midt i øygruppen, utenfor kysten av Marokko. Her, på breddegrad med Florida, er det behagelig varmt året rundt. Sol og fine strender, opplevelser og god mat har gjort Gran Canaria til nordmenns ferieøy nummer en. 131 839 av oss reiste hit i 1999.

Del Besøk Gran Canaria på facebook Skriv ut

Publisert 22.oktober 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Owen: Puerto Rico

Owen: Puerto Rico. Her finner du et 40-talls bilder fra Puerto Rico tatt av entusiasten "Owen".

All About Spain: Bilder fra Kanariøyene

All About Spain: Bilder fra Kanariøyene. Et lite knippe bilder fra alle de sju Kanariøyene.

Gran Canaria er den mest varierte av Kanariøyene, fuktig og kjøligere i nord, utilgjengelig i vest og varmt og tørt i sør og øst, hvor landskapet er mer ørkenaktig. Klimaet på Gran Canaria er bra om sommeren også – varmt, men aldri hett. 

Tyskere utgjør den største gruppen av turister på Gran Canaria; ca. en tredjedel av alle som kommer hit. Dernest følger briter og spanjoler fra fastlandet. Gran Canaria er Kanariøyenes nest mest besøkte øy, etter Tenerife.

Sør på Gran Canaria finner du de store feriestedene; "Playa del Inglés" og "Maspalomas" begge med sanddyner og kilometerlange strender. Øya har tilsammen ca. 50 kilometer med badestrender.

Las Palmas – hovedstaden på Gran Canaria – er utvilsomt den mest kosmopolittiske byen på Kanariøyene, en storby med alle mulige tilbud: museer, teatre, parker, plasser osv. Byen har gode strender tett inntil sentrum og det går hyppige busser til Las Palmas fra hele øya.

Det tar ikke lang tid å reise rundt på Gran Canaria med leiebil for på egen hånd å oppleve den varierte naturen og det kanariske hverdagslivet. På turen kan du oppleve blant annet Puerto de Mogán, et av øyas mest fotograferte steder. Og fra Cruz de Tejeda har du strålende utsikt over øyas høyeste fjelltopper, blant annet "Pico de Las Nieves" som rager 1949 meter.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK