Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Mallorca

Hovedstaden Palma de Mallorca ligger innerst i den store og vide Palma-bukten, som med sine 30 kilometer med flotte badestrender, fra Magaluf i vest til S'Arenal i øst, utgjør Europas største turistmaskin. På denne strekningen finnes nærmere 100 000 hotellsenger og hver tredje Mallorca-turist ender opp i Palma-bukten. Men byen er mye mer enn bare et sentrum for masseturismen!

Del Besøk Mallorca på facebook Skriv ut

Publisert 19.september 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

AltaVista: Mallorca

AltaVista: Mallorca. Et søk i AltaVista som bringer opp et betydelig antall bilder fra Mallorca.

Doswell: Naturbilder fra Mallorca

Doswell: Naturbilder fra Mallorca. Amerikaneren C. Doswell opphold seg på Mallorca i 1995-96 og tok en serie vakre naturbilder som du kan se her.

Lycos: Bilder fra Mallorca

Lycos: Bilder fra Mallorca. Et søk i Lycos etter bilder fra Mallorca. Det du ser her er fra Torrent de Pareis, litt nord for Puerto de Sóller.

Picsearch: Bilder fra Mallorca

Picsearch: Bilder fra Mallorca. Et søk i bildebasen Picsearch etter bilder fra Mallorca.

Webshots: Mallorca

Webshots: Mallorca. Et søk i bildebasen Webshots etter bilder fra Mallorca. Det du ser her, er fra Cap Formentor på nordspissen.

Yahoo: Bilder fra Mallorca

Yahoo: Bilder fra Mallorca. Et søk i Yahoos bildebase, som bringer frem bilder fra deres partner Corbis. Større versjoner kan kjøpes. Det du ser her, viser utsikten over Palma de Mallorca.

Playa de Palma
ET TYPISK TURISTSTED: Playa de Palma er "Palmas strand". Her er det ikke fullt så vannvittig festlig som i Palma Nova og Magluf tvers over bukten, men likefullt er den fem kilometer lange stranden sterkt preget av turisme på sitt mest typiske.

Cala Mayor
PALMAS STILFULLE FORSTAD: Cala Mayor er en forstad på vestsiden av Palma, hvor bl.a. den spanske kongefamilien har sin sommerresidens. Rundt en badebukt med finkornet sand ligger leilighets- og hotellanlegg, samt barer, kafeer og en del forretninger. På noen av hotellene finnes diskotek. Inn til Palma er det fem kilometer og bussforbindelsene er gode.

Palma Nova/Magaluf
HURRAMEGRUNDT! – MEN ROLIGERE I LAVSESONGEN: Nabobyene Palma Nova og Magaluf – på folkemunne bare kalt "Maganova" – er alt det mange forbinder med Mallorca: Et feriested med høye hoteller, lange strender uten mye opprinnelig bebyggelse og med charterturismen og "partylivet" som eneste formål. Her handler det om sol, vannsport, diskoteker, mat og ikke minst drikke i form av paraplydrinker og bøtter med shots inntatt over en bardisk i lag med alt annet enn lokalbefolkningen. Men det er ikke slik hele året.

Santa Ponsa
MIDT PÅ TREET: Santa Ponsa er et typisk, internasjonalt feriested som er og har omtrent det du forventer – uten at det er negativt ment. Stedet er ikke altfor stort, strendene er gode, det finnes et godt tilbud av restauranter og uteliv, samtidig som det er langt roligere her enn i Palma Nova og Magaluf, hvilket mange vil synes er helt greit.

Alcudia
FAMILIEFAVORITTEN: Alcudia, på nordkysten av Mallorca med ca. 7000 faste innbyggere, er barnefamilienes favoritt og øyas mest populære reisemål! Stedet har en 14 kilometer lang lys, finkornet og langgrunn sandstrand. Mor og far kan dovne seg i skyggen av palmer og pinjer, mens ungene boltrer seg i vannkanten. Hotellene ligger med kort avstand til stranden og har som regel tilbud om barneklubber, aktiviteter og underholdning av ulike slag.

Ca'n Picafort
ROLIG, SPANSK PREG: Ca’n Picafort ligger midt i Alcudia-bukten, en mils vei sørøst for Alcudia havn. Stranden er førsteklasses og strekker seg kilometervis ut ifra den lille fiskehavnen, som fremdeles tjener sin opprinnelige funksjon. Ellers er dette et fredelig lite sted.

Puerto Pollensa
VAKKERT OG ROLIG. I Puerto Pollensa er tempoet roligere og stemningen mer "spansk" enn i de andre feriebyene på Mallorca. Stedet har tatt imot turister helt siden 1920-tallet og mye av infrastrukturen er fra tiden før betonghotellene spratt opp ellers på øya. Derfor er Puerto Pollensa et yndet mål for kunstnere og folk som vil ha en mer stilfull ferie.

Puerto de Sóller
IDYLLISK OG ROLIG: Puerto de Sóller er Mallorca på sitt mest idylliske! Den lille byen med ca. 1000 innbyggere innerst i den hesteskoformede bukten er havnen til byen Sóller som ligger et par kilometer inn i dalen bak og har ca. 12 000 innbygger. Fra Puerto de Sóller til Sóller går det gamle, åpne trikker (!) og fra Sóller går det også en gammel og ærverdig toglinje til Palma, Mallorcas eneste tog, med 19 tunneler!

Cala Mesquida
ISOLERT OG VAKKERT: Partyfaktor = 0! Her kan du være trygg på at det er rolig og fredelig! Cala Mesquida er en liten bukt i vakre, grønne omgivelser helt nordøst på Mallorca, 87 kilometer fra flyplassen i Palma (halvannen time med buss). Stedet har bare ca. 50 faste innbyggere og var tidligere et område hvor bare mallorkinerne selv hadde sitt sommerhus.

Cala Millor/Cala Bona
BARNEVENNLIG TURISTMASKIN : Selv om de har bare ca. 3500 fastboende innbyggere alt i alt, utgjør de to sammenvokste byene Cala Millor og Cala Bona det nest største feriestedet på Mallorca, etter Alcudia. Her er hotellene mange og høye, stranden lang og barnevennlig, utelivet livlig og severdighetene få. Den lokale koloritten forsvant en gang på 1970-tallet, men i stedet har du fått et velfungerende turistreisemål.

Son Servera
GOLF: Son Servera er en liten, relativt søvnig by med et par tusen innbyggere noen kilometer inn i landet på østkysten av Mallorca, bak de langt mer livlige og befolkede feriebyene Cala Millor og Cala Bona ute ved kysten.

Cala d'Or
TRANGE BADEVIKER, STILFULLT. Cala d'Or ligner ikke på de andre feriebyene på Mallorca. Her er ingen milelange sandstreder med høye hoteller, men derimot en serie på åtte-ni små badeviker – cala'er – som skjærer dypt inn mellom nes og klipper. Ytterst på disse ligger dyre, flotte privatvillaer og midt i Cala d'Or, faktisk slik at byen blir delt i to, ligger den eksklusive marinaen med kostbare lystbåter. Det er vakkert og stilfullt, men det kan også bli klaustrofobisk trangt på de små strendene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK