Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Sicilia

Sicilia er en italiensk øy, og den største øya i Middelhavet med sine 25.700 kvadratkilometer og sine fem millioner innbyggere. Sicilia er den sørligste av Italias regioner.

Del Besøk Sicilia på facebook Skriv ut

Publisert 6.januar 2002. Sist endret 11.mai 2013.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Flagg fra Catania

Flagg fra Catania. Sicilianere er et stolt folk. Her fra en festival i en liten landsby midt på øya. En unggutt utfører kunster med Cataske flagg.

Gamle menn i gammel bil

Gamle menn i gammel bil. Et ikke helt uvanlig syn på Sicilia.

Landsby om kvelden

Landsby om kvelden. Mange av Sicilias landsbyer er bygget på fjelltopper. De lyser opp i mørket og lokker med en helt spesiell og mystisk atmosfære.

Vakker natur

Vakker natur.

Øya er delt fra Italia med Messinastredet. Øya er triangelformet og het derfor Trinacria i gamle dager. Sicilia består av de ni provinsene Agrigento, Caltanissetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa og Tripiani. Hovedsakelig består øya av høye fjell med Etna som høyeste punkt, som også er Europas største aktive vulkan.

I tillegg til selve Sicilia består regionen også av øyene Aeolian, Egadi, Pelagie, Panteleria og Ustica. Beskrivende for hele øya er nydelige sandstrender, arkeologi, mote og ikke minst fantastisk mat. Blant tilbudene kan vi nevne bilrundreise der du får levert bil på flyplassen som du beholder i syv dager og kjører til forhåndsbestilte hoteller i ulike byer. Denne reisen kan også legges inn som en del av et toukers opphold der den ene uken er i badebyene Gardini-Naxos eller Taormina.

Andre velger en hel uke med avslapning på sandstrendene i Cefalú, Gardini-Naxos eller Taormina. Sistnevnte er en romantisk liten by som har taubane ned til strendene, som er kjent fra blant annet Luc Bessons dykke- og kultfilm The Big Blue fra 1988. De nevnte byene er også svært godt egnet for familier som reiser med små barn. Sitt rykte til tross er sikkerheten god på Sicilia.

Historie:

Før fønikerne, punere og grekere koloniserte øya i år 800 før Kristus, var den bosatt av de tre sivilisasjonene Sicani, Siculi og Elymians, og hadde vært bosatt siden omtrent år 1500 før Kristus. Siden den gang har Sicilia blitt okkupert og styrt av blant annet grekere, romere, barbarer, sarasenere og normannere.

Det sies at blant annet på grunn av den historiske innflytelsen fra ulike kulturer, er Sicilia i dag en smeltedigel for ulike sivilisasjoner. Hver og en av disse gruppene har bidratt til Sicilias arv og kultur. Til og med oss nordmenn har engang vært i besittelse av middelhavsøya.

Prisnivå:

I turistbyene er det relativt kostbart å spise og drikke, men reiser du til mer grisgrendte strøk koster ting en femtedel. For eksempel får man en hårklipp for seks euro, og en øl for én euro.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK