Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Korsika

Korsika har noe for alle. Øyen som har 260 000 innbyggere, regnes som en av Middelhavets vakreste øy. En million turister finner veien hit årlig, så alle kan ikke ta feil av dette stedet. Det er et populært reisemål for franskmenn, men også en hel rekke andre europeere. Den dramatiske og skiftende naturen med vakre badeviker, fantastiske klippeformasjoner som stuper rett ned i havet på vestkysten, fjellkjeder hvor snøen kan ligge på toppene til langt ut i juni i innlandet og sandstrender som strekker seg over 500 kilometer fra nord til sør på østkysten.

Del Besøk Korsika på facebook Skriv ut

Publisert 14.november 2006. Sist endret 20.mars 2009.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Dykkeeldorado

Dykkeeldorado. For deg som er glad i dykking, er Korsika en fulltreffer. Foto: Arco-plaza.com

Korsika

Korsika. Fra bassengkanten. Foto: ck-trip.cz

Strender

Strender. Det finnes mange av de her, i tillegg til et fascinerende klippelandskap.

Napoleon i fokus

De to største byene er Ajaccio og Bastia. I Bastia, hvor ødeleggelsen var stor under annen verdenskrig, leder alle gater til havna. At Napoleon ble født i Ajaccio, kan man for øvrig ikke unngå å legge merke til. Gater bærer hans navn, han har eget museum, Musée Napoleon, og det står en statue av ham i sentrum. Foruten Napoleon preges byen av snøhvite sandstrender, biler og massevis av turister.

Korsika er et eldorado for den som er interessert i dykking, og det er nettopp på grunn av dette at mange ønsker å tilbringe ferien sin her. Vannet er utrolig klart. Livet under vann er rikt og variert. Har du flaks, skal det visst være gode muligheter får å se delfin og hval. Det blir dypt fort, og det ligger en hel del interessante vrak som det er forholdsvis lett å komme til langs kysten. Anbefalte steder for dykkere er Ajaccio, Bonifacio, Porto og Port Vecchio.

Reisen dit

Charterfly med Langley Travel går direkte fra Oslo. Alternativene er å fly rutefly til Paris, Nice eller Marseille og deretter enten ta fly eller reise med båt over til Korsika. Dette er kanskje det rimeligste alternativet, også finner du hotell/overnatting via ulike hotellnettjenester. Prisene varierer etter sesongen, dyrt i høysesong og så videre. Men man kan fint finne rom til 50-60 euro i høysesongen, selv om standarden ikke er så høy. Reisebyrået Korsika Ferie har mange gode pakker til øyen og formidler både flybilletter og hotellrom.

Reise rundtBusstrafikken på Korsika er ganske sparsom, selv om det er noe bedre sommerstid. Fra de fleste byene går det imidlertid busser et par ganger om dagen, i tillegg til tog. Skal man kun korte avstander, er taxi et greit alternativ, selv om det ikke er for mange av dem heller.

ValutaEuro. 1 euro = drøyt 8,70 kroner. Prisnivået på Korsika kan skille seg litt fra det franske fastlandet. Restaurantprisene varierer alt etter årstiden. Det er ikke umulig å finne en enkel turistmeny for drøye 100 kroner. Generelt er prisnivået lavere i den nordlige delen som er mindre utbygd for turisme.

Severdigheter

Ta toget som går på den naturskjønne strekningen mellom Calvi og Ile Rousse på østsiden.

Veien til Bastelica fra Ajaccio går gjennom dramatisk natur. På enkelte steder ligger veien i drøyt 600 meters høyde, og klippene stuper bratt ned på begge sider. Fjellandsbyen Bastelica ligger ved foten av Monte Renoso (2 357 meter).

Bonifacio. Den lille byen på sørspissen av Korsika ligger på toppen av hvite kalkklipper som stuper 100 meter rett ned i havet. Byen er i seg selv en perle som må oppleves, og her er det også uberørte strender med unike muligheter for dykking og surfing. Noen kilometer utenfor Bonifacio ligger Frankrikes vakreste golfbane.
Golfe de Porto på østsiden av Korsika. Solnedgangen her er nesten uvirkelig vakker.

Shopping

Det er mange spesialforretninger som selger korsikanske spesialiteter fra stappfulle hyller, for eksempel bordvin, appelsin- og mandellikør, oster, muskat, kandisert sitron, olivenolje og kastanjehonning, sammen med kokebøker slik at du kan ta med deg smaken av Korsika hjem.

Oster. Det er umulig å komme utenom ostene. Noen av de mest kjente er ostene laget av sauemelk fra Niolu og Alta Rocca, eller geitosten fra Sarténe.

Smykker. I enkelte butikker selges smykker med rosa krystall. Pleier å være en populær gave fra Korsika.

Sikkerhet
Det er lav kriminalitet på Korsika, men gå ikke fra ting som ligger synlig inni bilen. Særlig ikke hvis bilen ikke er registrert på Korsika. Ambulanse tlf. 15, brannvesen tlf. 18, politi tlf. 17. Vi tar forbehold om endringer.

Mat

Panizze, forrett som består av fritert kikertmel, salt og pepper. Søt og mektig.
Prisutu, tørket og røkt skinke. Det korsikanske svinekjøttet smaker utsøkt. Det kommer av at grisene går fritt omkring i naturen og livnærer seg på kastanjer og eikenøtter.
Figatellu, berømt pølse som serveres stekt.
Veau corse, korsikansk kalv er en spesialitet.
Denti, stor god fisk som stekes i olje.
Migliaccilou, pannekaker med brocciu. Brocciu (uttales broutch), som er en slags fersk geitost som er laget av geitemelk og myse, brukes i nesten annenhver korsikansk oppskrift.

Strender

På den østlige siden er det milelange sandstrender, mens den vestlige siden mest består av klipper og badeviker.

Pietracorara i det nordøstlige Korsika har den vakreste stranden i dette området på øya. Godt om plass til tross for at den er mye besøkt om sommeren. Barnevennlig.

Plage du Ricanto, lang strand med snøhvit sand i bukta ved Ajaccio på vestsiden av Korsika. Vakkert og populært badested, og det er årsaken til at mange mennesker drar dit i høysesongen.

Calvi, den lille byen på østsiden av øya er en ettertraktet badeby. Stranden strekker seg 4 kilometer fra marinaen østover. Mye folk i høysesongen.

Plage de Santa Palombaggia utenfor byen Porto Vecchio i den sørøstlige delen er uten tvil den mest kjente stranden på denne delen av øya. Lang sandstrand som er kantet av pinjetrær. Barnevennlig.Kilder: Vagabond, Lonely Planet, Korsika Ferie

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK