Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Amalfikysten

Amalfikysten “La Costiera Amalfitana” betegnes med rette som en av de vakreste kyststrekninger i verden. De små hyggelige byene ligger som perler på en snor mellom forrevne klipper, og med en fantastisk utsikt over Middelhavet og fjellene. Så, hva med en anderledes reise i sommer? Det er i denne delen av Italia mange italienene legger sin ferie. Ønsker du deg langt bort fra det store turistmassene og røde engelskmenn, har du kommet til riktig plass.

Del Besøk Amalfikysten på facebook Skriv ut

Publisert 25.desember 2005. Sist endret 11.april 2009.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Bilder fra Amalfi

Bilder fra Amalfi. Fantastisk landskap!

Bilder fra Amalfikysten

Bilder fra Amalfikysten. Fra vakre Positano

De maleriske husene er nærmest limt fast på klippene, og arkitekturen bærer sterkt preg af de fremmede folkeslag som gjennom tidene har invadert området. Kysten er knapt 40 km lang og ligger ca. 1 times kjøring sør for Napoli. Den har navn etter byen Amalfi, som var en av de fire italienske sjørepublikker, og dermed en meget vigtig brikke i den italienske verdenshistorie. Amalfikysten har til alle tider vært et eksklusivt og attraktivt feriemål, ikke minst for italienerne selv.

H.C. Andersen var en av de første som falt for områdets skjønnhet, og han fikk raskt følge av de berømte Gullalder-malere. De kom fra sjøsiden, og gikk eller red på esel mellom sitron- og vinmarker for å nå sitt mål.

I dag gjøres turen forholdsvis lett i bil eller buss, men mange foretrekker fremdeles å gå til fots på de gamle stiene og trappene, som gennemskjærer hele området på kryss og tvers. Faktisk er stadig flere som reiser til Amalfikysten utelukkende for at vandre, og det finnes glimrende bøker om emnet med detaljerte beskrivelser av de mange forskjellige rutene i området.

Musik er en fast bestanddel af Amalfikystens hverdag. Komponisten Wagner har gitt navn til en årlig musikkfestival i den lille fjellbyen Ravello, hvor han fant inspirasjon til 2. akt av operaen Parsifal i parken Villa Rufolo. Med utgangspunkt i dette har driftige lokale musikkfolk gjennom årene bygd opp en meget omfattende konsertvirksomhed nettopp i Ravello, som strekker seg fra begynnelsen av mars til starten av november.

Amalfikysten er ikke en utpreget badedestinasjon, men det gjemmer seg flere små strender mellom de mange klippene, og det vil alltid være bademulighet i de byene som ligger ned til vannet.

Det kan være mange formål med en ferie på Amalfikysten, men uansett hvilken ferieform man velger, vil det alttid være en uforglemmelig opplevelse.

Utflukter

Noen av de opplagte utfluktsmålene fra Amalfikysten er de gamle romerske byene Pompei og Herculanum, som ble begravd under vulkanen Vesuvs utbrud i år 79 f.Kr. samt den nesten ukjente keiservillaen Villa Oplontis. Byen Napoli er et must, og ikke langt derfra ligger Pæstum, som er berømt for sine meget velbevarte greske templer. Øya Capri med den berømte Blå Grotte ligger ca. 1 times seilas fra Amalfi, men et godt alternativ i høysæsongen er den lokale Smaragdgrotten, som ligger lige utenfor Amalfi.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK