Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Sardinia

Italiensk øy med en helt egen kultur. Den vakre øyen i Middelhavet er fantastisk skaperverk – en opplevelse i lukter, smaker og mennesker. Deres historie er lang og langt fra endt, og hele øyen innbyr rett og slett til det gode liv. Her føler du deg som en kjendis, og ferierer med dem.

Del Besøk Sardinia på facebook Skriv ut

Publisert 21.april 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Amfi

Amfi. I Cagliari på Sardinia brukes ofte gamle romerske amfiteatere til diverse konserter og andre kulturelle hendelser. Foto: wikipeda.org

Historisk

Historisk. Sardinia har en lang og spennende historie, noe de mange ruinene vitner om.

Kronglete

Kronglete. Veiene på Sardinia er kronglete, men sjarmerende. Leiebil er et ypperlig transportmiddel for å få mest ut av oppholdet. Foto: Guacho (wikipedia.org)

Det tar bare omtrent fire timer å kjøre over hele øya, men for en tur! Landskapet på Sardinia er utsøkt og unikt, designarkitekt lignende miljøer visualiserer seg konstant, og den deilige duften av lavendel og Timian, som ofte forekommer, forsterker ytterligere inntrykket.

Her har kjendiser sitt tilholdssted, da spesielt på kyststrekningen Costa Smeralda. Og man skjønner godt hvorfor de velger å slippe unna paparazzi livet her, på noen av Europas beste strender.

Med hvit sand og blått hav, er det umulig å ikke glemme verden på utsiden for en stund, og bare ta seg tid til seg selv. Det er også store muligheter for å ta del i det luksuriøse på andre måter, som å spise utsøkte retter på en av de fancy restaurantene som ligger i området.

Hvis det ikke frister med sand, sjø og kjendiskikking, bør du ta turen til grotten, Grotta del Bue Marino, på Cala Luna, på Sardinias østkyst eller benytte tiden til rundreise og oppleve romerske festningsruiner I Nora.Nora var lenge et av hovedsetene for øyen, men ble av en eller annen grunn forlatt. I dag finner man blant annet godt bevarte romerske bad og mosaikker her.

Det er også flere steder man kan feste seg inn i sene nattekvelder, og Circolo er et stikkord for de som liker slikt. Circolo er betegnelsen på diskrè barer/klubber, og finnes i mange av øyens byer.

Shopping på Sardinia bør også gjøres, men ikke på den typiske shoppemåten. Her får man kjøpt flotte håndlagde lokale gjenstander som flettede kurver, eller gull og sølvgleder, som er svært utbredt her. Er du så heldig at du er gjest på denne øya, bør du også nyte godt av deres oster og viner. De er viden kjent for dette. De er også svært kjent for sin fantastiske iskrem, så legg diettplanene igjen hjemme.

Det er jo tross alt Italia, og man svømmer også her i kulinariske opplevelser. Hvis du vil svømme på ordentlig, og har latt maten fordøye i en time, bør du benytte sjansen til litt snorkling.

Øyhopping

Rett utenfor øyen ligger det et naturreservat bestående av flere øyer, Maddalenaøyene, som absolutt bør oppleves. Her er bunnen belagt av koraller, som gir en herlig farge til det tempererte vannet. Mange Italienere har sommerhusene sine her, og det er ikke helt saumfart av turister enda selv om det bare ligger en 15 minutter fergetur fra byen Palau.

Transport

Sardinia har tre flyplasser, og flere flyselskaper og reisebyråer tilbyr turer fra Norge. Man kan også ta innenriksfly fra Italia. Innad kan man enkelt bli fraktet rundt med buss og tog, men de har rykte på seg å være litt trege og ikke følge tidspunkter. Leiebil er et bra alternativ.

Overnatting

Man kan velge i hoteller og ferieleiligheter i flere stjerneklasser, og prisene varierer selvfølgelig. Det beste er å finne ut hvor på Sardinia du ønsker å befinne deg, og lete opp hoteller i nærheten. Noen eksempler kan være: Cruccuris Resort, Hotel Corte Le Palme eller Is Molas Golf hotel. Sistnevnte egner seg spesielt godt til golfentusiaster.

Skrevet av Espen Mork Dahl

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK