Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Nord-Goa

Goa- regionen handler til en stor grad om sol, palmestrender og bading. De første ryggsekkturistene fant frem hit allerede i 1960-årene. Da var det moro-sigaretter som gjaldt og det var et yndet reisemål for datidens hippier. Siden den tid er det flere og flere av strendene langs den 100 kilometer lange kysten som er blitt bygd ut til å bli større eller mindre turistsentre, som alle har sitt eget særpreg og atmosfære.

Del Besøk Nord-Goa på facebook Skriv ut

Publisert 6.september 2006. Sist endret 11.april 2009.

India Fakta om India

Offisielt navn: Republikken India

Hovedstad: New Delhi

Folketall: 1 129 371 000

Areal: 3 287 590 km²

Styreform: Føderasjon

Valuta: (INR)

Språk: Engelsk og hindi

Retningsnummer: +91

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Goa

Goa. Med en slik vakker solnedgang, er det ikke rart at mange søker seg til strendene i Goa-regionen.

Den 10 kilometer lange kystlinjen har flere strender som for mange oppleves som paradis på jord. Uliek reisebyrå har restorter ved disse strendee, blant annet Calangute, Colva, Baga, Dona Paula, Bogmalo.

En pakktur hit kan du få for under 8000 kroner for to uker, så det blir omtret det samme som en tur til Thailand.

Å reise til dette området, enten det er nord eller sør. Er dette hva man kan kalles for India ”light”. Her er alt mer strukturert og roligere enn hva man opplever i andre deler av dette store landet.

Den tetteste folketummelen i Goa er trolig langs sandstrandstrekningen mellom Calangute og Braga. Området er godt utbygd med restauranter, strandkafeer og uteliv, og hit kommer det både pakke- og ryggsekkturister. Men dette er bare ett av alternativene. Blant de mange strendene i Goa er det plass til både avsondrethet og intens festing. Du kan velge om du vil bo i den enklest mulige strandhytten eller på et femstjerners hotell.

Delstaten Goa dekker ikke noe stort område, noe som gjør det enkelt å reise rundt mellom strendene. Både delstatshovedstaden Panaji og den gamle koloniale hovedstaden Old Goa ligger sentralt til. En av de store lokale attraksjonene er det store hippiemarkedet ved Anjuna hver onsdag, hvor du får kjøpt de merkeligste suvenirene, samt flott håndverk og mye, mye annet.

Tips til deg som vil utforske India utover Goa-området

Velger du Goa og Nord- Goa som reisemål, vil du få oppleve intens herlig strandliv, sol og varme. Men reiser du til denne delen av verden, er det absolutt å anbefale å dra på ekskursjoner. Nærmeste jernbanestasjoner finner du i Karmali, som ligger ca. 12 kilometer fra delstatshovedstaden Panaji, og fra dit kan du reise for en meget billig penge til følgende områder: Bangalore (598 km), Belgaum (157 km), Mumbai (594 km), Gokarn (154 km), Hospet (315 km), Hubli (184 km), Karwar (103 km), Kolhapur (246 km), Malwan (150 km), Mangalore (371 km), Mysore (696 km), Pune (458 km), Ratnagiri (263 km), Vengurla (73 km).

Avstandene er som du ser meget lange, men hvis du har mulighet til å kunne overnatte i andre byer enn dit hvor du reiste først til i Goa, vil du få muligheten til å oppleve det ”ekte” India. Likevel, en reise til Goa vil også føles meget eksotisk for de fleste av oss.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK