Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Besøk Nova Scotia

Nova Scotia er som å vandre inn i det vakreste landskapsmaleriet til Hans Gude. Et fortryllet paradis i en 3d- verden hvor urørt natur, rørende natur og natur du kan røre, er hovedingrediensene i å overvelde deg. Det er et sted du føler deg liten, men samtidig stor, og her du kan besøke Titanics graver.

Del Besøk Nova Scotia på facebook Skriv ut

Publisert 11.juni 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Canada Fakta om Canada

Offisielt navn: Canada

Hovedstad: Ottawa

Folketall: 32 921 000

Areal: 3 854 085 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki (britisk monark)

Valuta: Kanadisk dollar (CAD)

Valutakurs: 1 CAD = 6.2103 NOK

Språk: Engelsk og fransk

Retningsnummer: +1

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Billedskjønt

Billedskjønt. Nova Scotia har en fantastisk vakker natur, et billedskjønt sted, som vil gi deg rike minner. Foto: Eugene Belianski

Innbydende

Innbydende. Den lange kystlinjen, og det fabelaktige landskapet er et innbydende syn selv om det her dreier seg om en lasteplass for frakteskip. Foto: Joey Gannon

Kyst

Kyst. Nova Scotia ligger ved Atlanterhavet, og har en enorm kystlinje, flott natur og hyggelige innbyggere. Foto: wikipedia.org

Den Canadiske provinsen Nova Scotia er et gilde i naturskapte gleder, visuelle fremtoninger som kan trekkes paralleller til både drømmer og mareritt. Et sted for å få fred og tid til å tenke, men samtidig et sted hvor inntrykk er så mange og intense at de sitter igjen i mange år. Med over 7000 km kystlinje, verdens høyeste tidevann på Bay of Fundy, vingårder i beste klassen, en utrolig sjømat, rundt 700 festivaler årlig, hval safari, og en natur som får deg til å måpe, blir du dratt inn i den varme atmosfæren til Nova Scotia beboerne, og deres verden.

Provinsen inneholder flere byer med sine egne særegenheter og spesialiteter, og er man i provinsen er det også en god idè å besøke Truro, New Glasgow og Halifax, for å nevne noen. Den unike kulturen og arven som er beholdt gjør også stedet til et spesielt minne. Mange av byene på Nova Scotia egner seg til shopping, og her finner du mange unike butikker, julemarkeder og annet man kan ønske seg.

Titanic

Utenfor kysten av Nova Scotia var der verdens mest kjente skip kjørte på verdens mest kjente isflak, og hundrevis av mennesker druknet brutalt i det kalde vannet. Beboerne her gjorde en heroisk innsats i å få samlet likene, identifisert dem og gitt dem et verdig hvilested. Og gravene har blitt et populært turistmål, spesielt etter at filmen med det samme navnet som båten fant veien ut på verdensmarkedet med Leonardo di Caprio i hovedrollen.

Nova Scotia har med andre ord et mangfold av opplevelser der du får et lite innslag av Lars Monsen blandet med et stort innslag av arv og unik kultur, til mer urbane gleder. Uansett hva du liker, gir Nova Scotia deg en fantastisk reiseopplevelse.

Transport

Det er mulig å fly direkte fra Norge, noen operatører tilbyr også pakkeløsninger. Sommeren kan være den beste tiden å besøke stedet på, klimamessig, og man bør sjekke litt priser på forhånd.

Overnatting

Det finnes mange forksjellige overnattingsmuligheter i området, og det beste er å sjekke priser og hoteller opp mot hvor i provinsen man ønsker å tilbringe tid.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK