Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Vandretur på Kanariøyene

Lyst oppleve en anderledes ferie i Syden? Nå har du muligheten til å dra på hyttevandring på Kanariøyene med norsk guide og oppleve den kanariske kulturen på kloss hold.

Del Vandretur på Kanariøyene på facebook Skriv ut

Publisert 23.mai 2005. Sist endret 13.april 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

- Vi opplever at det er mennesker som har reist en del og som har vært på de tradisjonelle sydenferier som reiser med oss for å få nye opplevelser, sier daglig leder i FerdaTur, Anne Irene Vamre til AltOmReiser.no.
Lei av de store turistfellene? Nå kan du dra fra hytte til hytte på Kanariøyene og oppleve den fantasiske naturen.
Vandringer med norsk guide i unike landskap som på La Gomera, El Hierro og La Palma.Et tilbud for de som ønsker en annerledes opplevelsesferie med unike naturopplevelser.
Her i Norge har vi ikke hatt tilsvarende turer tidligere, men i Tyskland (med Travivo) har disse turene blitt utrolig populære i løpet av de 10 årene de har holdt på.
Sommeren er en fin tid på Kanariøyene da det vanligvis er mer behagelig/ svalere her enn i Middelhavet. Oppe i fjellene på disse øyene er det også en god del kaldere enn ved kysten.

Her er de ulike reisemålene som tilbys:

La Gomera


På La Gomera finner man Vest- Europas siste urskog, -nasjonalparken Garajonay.

Foruten urskogen er La Gomera også er kjent for plystrespråket El Silbo.
Øya er dannet ved vulkanutbrudd, men det har ikke vært noe utbrudd her på to millioner år. La Gomera er nærmest ett stort fjell med dype furer - barrancoer, som skjærer gjennom det tykke, grønne vekstteppet ned mot sjøen.
Bananplanter, tomatplanter og vinstokker er gavmildt spredt utover det bratte og uveisomme terrenget.

Mer om den berømte nasjonalparken på La Gomera:
Parque Nacional de GarajonayNasjonalparken dekker rundt ti prosent av øyas sentrale del.
Å komme inn i denne nasjonalparken er som å reise millioner år bakover i tiden. Parkens fredede laurbærskoger er blant klodens eldste skoger.

Øverst rager Garajonay- toppen, og herfra er det fantastisk utsikt. De lav- og mosedekte trærne i parken er ofte innhyllet i virvlende tåkeskyer.
I tillegg til laurbærtrær, er det hundrevis av andre arter her.
Hele området ble i 1981 erklært som et UNESCO Verdensarv- sted.

Vandretur på La Gomera


Alle utflukter foretas med norsktalende guide!
Reisen på La Gomera begynner i den grønne dalen Hermigua.

Du får oppleve de majestetiske vulkanklippene ved La Laja.
I den berømte nasjonalparken Parque Nacional de Garajonay, tar vi en tur til det høyeste punktet på øya, Alto de Garajonay - på 1487 m, og det blir også flere turer i den berømte nasjonalparken.

Det blir også turer til majestetiske fjell med utrolig utsikt, og til flere spennende daler slik som bl.a. Vallehermoso.
De siste dagene tilbringes som du ønsker i Valle Gran Rey. Her kan du slappe av på stranden eller ved badebassenget, og det er også gode muligheter for ulike fritidsaktiviteter.

El Hierro


På El Hierro kan du oppleve en helt særegen natur med forrevne klipper og lune dalstrøk, og du får også se fantastiske vulkanlandskap, og en helt spesiell vegetasjon formet av havvinder.

El Hierro er et funn for deg som vil leve midt i den kanariske hverdagen.
Her får du oppleve kultur, natur og severdigheter som ikke er tilrettelagt for turismen.
Svært spesielt og vakkert er de naturlige badebassengene som er vasket ut gjennom århundrene i lavaklippene.
Her er det ingen brede sandstrender, organiserte utflukter eller feriesentre. Men for den nysgjerrige er det mange eventyr å finne.

En variert natur og en særegen stillhet gir mulighet for lange fotturer.
Det klippefylte, frodige høylandet er ofte dekket av tåke, mens det er tørt sørover.Det er 500 vulkaner på øya, men 300 av disse er dekket til av forsteinet lava.

La Palma


Mange mener La Palma er den frodigste og naturskjønne av alle Kanariøyene. Naturen er storslått, og få øyer har så høye fjell på et så lite areal.
Det hviler en slags naturlig vennlighet over hele øya, og man føler seg velkommen fra første stund.

Midt på øya ligger nasjonalparken Caldera de Taburiente, en utdødd vulkan med et krater som måler tre mil i omkrets. Det er 2423 meter høyt og nesten 1000 meter dypt.
I de frodige ravinene og på terrassene rundt hele den kuperte øya, dyrkes bananer, avocado og tobakk.

La Palma har flotte turmuligheter, som i laurbærskogene, i de frodige skogene i nord, og i de barske vulkanområdene i sør. La Palma har lenge vært et populært reisemål for vandrere.

Derimot finnes det nesten ingen strender her. Noen få lavastrender ligger ved Playa de Concajes sør for hovedstaden.

La Palma er Kanariøyenes mest aktive øy i geologisk forstand. Det siste vulkanutbruddet fant sted i 1971, og ekspertene mener at det er flere i vente.

Individuelle turer


Det er også mulig med individuell turer på egen hånd for de som ønsker det.Du reiser individuelt uten gruppe og guide, og du får detaljert reiseveiledning med utførlige beskrivelser av ruter og stier samt kart. Overnatting og transport på reisemålet er bestilt og ordnet, og bagasjen din blir transportert fra overnattingssted til overnattingssted.

FerdaTur tilbyr nå individuelle turer til La Gomera, La Palma og El Hierro, og vil snart også kunne tilby individuelle turer til Madeira og Tenerife.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK