Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Øyhopping i Hellas, slik gjør du det.

En av de mest populære ferieformene for nordmenn har i mange år vært øyhopping i Hellas. Med billige flybilletter til mange destinasjoner i det store øyriket og litt planlegging, kan du sikre deg en ferie i sommer uten å bruke opp alle feriepengene.

Del Øyhopping i Hellas, slik gjør du det. på facebook Skriv ut

Publisert 28.februar 2006. Sist endret 13.april 2009.

Hellas Fakta om Hellas

Offisielt navn: Republikken Hellas

Hovedstad: Athen

Folketall: 10 623 835

Areal: 131 940 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Gresk

Retningsnummer: +30

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Heraklion

Heraklion.

Naxos

Naxos.

Santorini

Santorini.

Øyhopping i HellasHellas, også kalt de greske øyer er et yndet feriemål. Hit kommer mennesker fra hele verden for å nyte øyrikets kunst, kultur, rike historie, flotte strender og deilige klima. Prisnivået i landet er også akseptabelt, selv om det ikke er direkte billig på de største turistanleggene.

Øyruppene i Hellas er delt opp 10 historiske/ geografiske regioner. De heter De Joniske øyer, De nordlige egeiske øyer, De saroniske øyer, Dodekanesene, Peloponnes og fastlandet, Kykladene, Kreta, Sporadene, Makedonia og Athen.

Mange velger å ta et fly til Athen, øyen Santorini eller Naxos. Fra Santorini kan du ta båt videre til de andre øyene fra havnen i Athinios. Naxos er den største og mest fruktbare øyen som ligger i Kykladene. Øyen er et utmerket er et knutepunkt for mange øyloffere. Herfra går hyppige båter til blant annet Paros, Mykonos, Syros, Ios, Amorgos og Santorini.

Vær tidlig ute, skaff deg billigbillett til Hellas.

Athen har to havner: Rafina og Pireus, hvorav sistnevnte er den største med flest fergeavganger. Det er i grunnen bare å komme seg med buss fra flyplassen (rute E96 -- ca. 1,5 time) til havnen i Pireus og gå inn på nærmeste billettkontor og få seg en fergebillett. Så er du i gang.

Har man tenkt seg videre til en av Kretas mange landsbyer eller badebyer, eller om man ønsker å hoppe fra øy til øy, er Heraklion et godt utgangspunkt. Her kan man reise med eksempelvis Norwegian, som tilbyr billetter helt nede i 596 kroner en vei. SAS Braathens tilbyr også nå rimelige billetter til Hellas.

Enten kan du ta buss fra Heraklion og videre rundt på øyen til Chania og Rethymnon, som går annenhver time, eller du kan ta båt fra havnen til Ios, Naxos, Paros, Santorini, Pireus( havnen i Athen) med flere. Flyplassen i Heraklion ligger ca. 1,5 time fra havnen. Det er ganske dyrt å bo i denne byen, så husk å bestille på forhånd, slik at du slipper en ekstra stor utgift første dagen.

Overnatting fikser du underveis

Ellers så trenger du ikke ordne overnatting når du først er i gang med øyloffingen. Ved kaien finner du mange som nettopp har lyst at du skal leie rom hos dem for en grei penge. Men ikke vær redd for prute, det er helt vanlig.

Sjekk linkene til høyre og du vil finne priser de ulike ferjene operere med. Husk på at en slik tur krever en litt planlegging. Det sparer deg tid og penger. Kjøp deg en reisehåndbok. Der finner du mange telefonnummer som kan være gode å ha for hånd. Det finnes et stort utvalg av reisehåndbøker til Hellas i de fleste bokhandlere.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK