Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Mallorcas to sider

Helt siden den spede begynnelsen av charterturismen, har vi nordmenn valfartet til den spanske øyen i en årrekke, og den ser jammen ikke ut til å bli mindre populær med tiden. Hva er det som gjør at vi reiser hit, er det noe nytt å oppdage enn den svenske menyen og røde engelskmenn? Her er en guide over Palma og de ”uoppdagede” strendene og hvordan du overnatter i palass og kloster.

Del Mallorcas to sider på facebook Skriv ut

Publisert 4.mai 2006. Sist endret 13.april 2009.

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Alcudiabukten

Alcudiabukten. Grønt og frodig både til lands og vanns. Foto. Turespania.com

Palma By

Palma By. Et lite utsnitt av byen. På toppen ser du katedralen La Seu. Den skal vissnok ha tre års ventetid for å kunne gifte seg her. Kanskje litt lang forlovelse? foto: Silke Fredrich

Sa Calobra

Sa Calobra. Idyllisk strand nær de frodige klippene. Foto: Mallorcawebsite.com

Valdemossa

Valdemossa. Denne sjarmernede landsbyen finner du på vestkysten av Mallorca. Opplev den ekte spanske maten her og spaser rundt i sjarmerende gater og smau. Foto: Turespania.com

Når man først kommer til Palma, pleier de fleste å bli lempet videre i buss til turistmaskinene Mallorca. Men Palma er en fortreffelig liten storby som man gjerne kan være i lenge. Siden den ikke er så stor, ca. 320000 innbyggere, når man det meste til fots. Med et stort antall smågater og kvartaler, bør du ta en gåtur i Sa Llotja og Centre.

Det som er fint med Palma er at det finnes ca 20 ulike busslinjer som kan ta deg med ut til de mange skattene som enda finnes igjen på øyen og i områdene rundt byen. Men foretrekker du leiebil, finner du det enten på flyplassen, eller inne i selve Palma ved Passeo Maritim. Det koster ca. 1200 kroner å leie for en uke.

I de fleste badestedene i høysesongen er det trangt om plassen. Men her har du en oversikt over strender rundt på øyen som du enkelt når med buss eller leiebil selvsagt. Og her får du garantert plass.

Deilige strender

Cala Tuent og Sa Calobra ligger på nordsiden av Mallorca. Her er strendene omgitt av vakre fjell og vannet er krystallklart. Du finner en bra restaurant her også. Sa Calobra er den mest populære av de to og ligger idyllisk til ved klippene.

Ønsker du noen for hele familien, anbefales Platja de Formentor. Den ligger helt nord på Mallorca på Flormentorhalvøyen. Frodig vegetasjon, finkornet strand, og blågrønt vann. Sett dette på et postkort noen gang…?

Stranden Platja de Muro er en forlengelse av Alcudiabukten som ligger på nordsiden. Her finner du en meget barnevennlig strand som ikke føles i nærheten av så utbygd som Alcudia. Sandstrand med fint vann.

Platja d’es Trenc. Denne stranden kan minne om Skagen faktisk. En lang og vakker strand med herlig vann. Ligger på den sørlige delen av Mallorca.

Anderledes overnatting

Hvis du ønsker hoteller av i en litt annen stil en boligblokk-varianten, så har du gode tips her til både rimelige og ikke minst spesielle overnattingstilbud her.

Hostal Ritzi. Ikke kjempehøy standard ettersom du betaler kun 300 kroner for et dobbeltrom med et vaskevannsfat. Men hvis du ikke er på ferie for å kjenne opplevelsen av et hotellrom, er dette et greit alternativ. Du skal jo bruke halve dagen å de uoppdagede strender, ikke sant?

Trenger du litt åndelig påfyll, kan du bo på et kloster for 70 kroner natten. Å bo på kloster er en billig og annerledes måte og bo på. Prøv Santuari del Puig de Maria. Klosteret ligger i Poneca, på nordsien av Mallorca, rett før Alcudiabukten.

Hotell Born er et annet rimelig alternativ. For 600 kroner per natt for et dobbeltrom inkludert frokostbuffet, kan du bo på et palass fra 1500-tallet.

Avhengig av sesongen selvsagt, er det fullt mulig å skaffe seg en rimelig flybillett til Palma. Prisen for kun fly pleier å ligge på rundt 3000 kroner tur/retur, men surfer du på nettet god tid i forkant, kan du gjøre et kupp. Sjekk også restplasser, da kan man slippe unna med en reise for ca. 2000 kroner. Et selskap som ofte har rimelige flybilletter til Palma er Sterling.

Du kan bevege deg relativt trygt i alle Palmas bydeler - selv på nattetid. Enkelte turistguider vil likevel fraråde deg visse strøk av byen en sen nattime, men Palma er bedre enn de fleste storbyer.

Ikke glem å kjøpe en reisehåndbok før du drar. Lonely Planet, Vagabond og Key Guide er serier som har masse av nyttig informasjon og gjør turen litt enklere når du vet litt i forkant. Og, det er en fantastisk fin måte å bygge opp stemning til selve ferie ved å lese om reisemålet på forhånd.

Kilde: Lonely Planet, Vagabond, Mallorca-info.dk, Spain.info

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK